Türkiye'den hareket eden tankeri kaçıranlar terörden yargılanacak

Türkiye'den hareket eden tankeri kaçıranlar terörden yargılanacak

Türkiye’den yola çıkan tanker gemisini kaçırmakla suçlanan 2'si çocuk 3 genç terörden yargılanacak.

Libya açıklarında Palau Cumhuriyeti bayraklı "Elhiblu 1" adlı tanker gemisini kaçıran ve haklarında soruşturma açılan düzensiz göçmenlerden 3'ü, Malta yasalarına göre terör suçlamasıyla yargılanacak.

Tankeri kaçırmakla suçlanan gençlerden birinin 19 yaşındaki Gine'li Abdalla Bari olduğu açıklanırken, 15 yaşındaki Gineli ve 16 yaşındaki Fildişi Sahili'nden kişilerin yaşları 18'den küçük olduğu için kimlikleri duyurulmadı.

Malta donanmasına ait askeri geminin müdahalesiyle kontrolü ele geçirilen tankerin La Valetta Limanı'na getirilmesinin ardından mahkemeye çıkarılan ve terör suçu kapsamında yargılanacak 3 gence, "tanker gemisini güç kullanarak ele geçirmek ve mürettebatı tehdit etmek" suçu yöneltildi.

Malta'nın başkenti Valetta'da görülen duruşmada, tankeri kaçırmaya kalkışan gençlerden birinin 19 yaşındaki Gine'li Abdalla Bari olduğu açıklandı. Suçlama yöneltilen 15 yaşındaki Gineli ve 16 yaşındaki Fildişi Sahili'nden kişilerinse yaşları 18'den küçük olduğu için kimlikleri duyurulmadı.

Malta yasalarına göre, bir geminin hukuksuz bir şekilde kontrolünün ele geçirilmesi, terör faaliyeti kapsamına giriyor. Yasalarda bu suçu işleyenlere 7 ile 30 yıl arasında hapis cezası öngörülüyor.