Türkmenistan Cumhurbaşkanı’ndan olay video

Türkmenistan Cumhurbaşkanı’ndan olay video

İnsan Hakları İzleme Örgütü'ne (HRW) göre "dünyanın en baskıcı ülkelerinden biri" olan Türkmenistan Cumhurbaşkanı Berdimuhammedov'un paylaştığı video dünya gündemine oturdu. Videoda 60 yaşındaki Berdimuhammedov, bisiklet kullanırken bir eliyle de potaya basket atmaya çalışıyor.

Gücünü tüm dünyaya haykırmak için farklı silahlarla poz verdiği görüntüleri devlet televizyonuna yansıyan Türkmenistan Cumhurbaşkanı, Arnold Schwarzenegger’in oynadığı ünlü film serisinden esinlenerek kendisine “Türkmenatör” adını takmıştı. Çarşamba günü Facebook’tan paylaştığı videoda Berdimuhammedov kamuoyundaki imajını yumuşatmak adına yeni bir taktik kullandı. Bir spor salonunda çekilen görüntülerde 60 yaşındaki Berdimuhammedov’un bisiklete binerken bir yandan da elindeki topuyla basket atmaya çalıştığı görülüyor.
berdi

Ülkenin üst düzey güvenlik yetkilileri de, videoda önemli rol oynuyor. Türkmen lideri taklit eden yetkililer, bisiklet üstünde olmadan basket atıyor ancak top yine de potadan geçemiyor. Berdimuhammedov daha sonra diğer yetkililere ağırlık kaldırmayı öğretirken görülüyor. 20 bini aşkın kullanıcı bu videoyu izlerken bazı kullanıcılar Berdimuhammedov ile dalga geçti. Şu ana kadar DJ’lik yaparken, askeri araçları sürerken, savaş uçaklarını kullanırken ve gitar çalıp şarkı söylerken televizyon ekranlarında görülen Berdimuhammedov interneti çok sıkı bir şekilde yönetiyor.