Uçakta Powerbank alev aldı... Hostes meyve suyu ile söndürdü

Uçakta Powerbank alev aldı... Hostes meyve suyu ile söndürdü

Çin'in yoğun kullanılan havaalanlarından Şangay Hongqiao Uluslararası Havalimanı'nda kalkışa hazırlanan bir yolcu uçağında panik yaşandı. Kabindeki bir çantada bulunan powerbank patlayınca başüstü kabini alev aldı.

Çin’de bir uçakta korku dolu dakikalar yaşandı. Şangay Hongqiao Uluslararası Havalimanı’nda kalkışa hazırlanan bir yolcu uçağının baş üstü kabinindeki bir çanta içerisinde bulunan powerbank infilak etti.

Patlamadan kısa süre sonra çanta alevler içinde kaldı. Akıllı telefon ve cihazları şarj etmek için kullanılan powerbank’in patlamasıyla birlikte kabin içerisinde duman ve alevler yükselirken bir hostes duruma müdahale etti. Cesur kabin memuru, bir şişe su dökerek bavulu söndürmeye çalışırken, daha sonra bir sürahi meyve suyu da dökerek alevleri söndürdü.

China Southern Havayolları’na ait uçakta yaşanan patlama anı kameralara yansırken olayda kimsenin yaralanmadığı ama panik ortamı yaşandığı ve kontroller dolayısıyla uçuşların 4 saat rötar yaptığı belirtildi. Uçaklarda kullanımına izin verilen powerbanklarin 100 wattlık versiyonları bazı uçuşlarda yasaklı durumda.

Şangay’dan Guangzhou Baiyun Uluslararası Havalimanı’na gidecek uçakta soruşturma başlatıldığı belirtilirken, hostesin duruma neden yangın söndürücüyle müdahale etmediği tartışma yarattı. Öte yandan patlama olayının Boeing 777-300ER tipi uçakta yaşandığı belirtildi.