Ukrayna'da Rus Bilim ve Kültür Merkezi’ne saldırdı

Ukrayna'da Rus Bilim ve Kültür Merkezi’ne saldırdı

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de radikal grupların Rusya Yurtdışında Yaşayan Vatandaşlar ve Uluslararası İşbirliği Ajansı’na (Rossotrudniçestvo) ait Bilim ve Kültür Merkezi’ne saldırı düzenlediği bildirildi.

Kiev’deki Rus Bilim ve Kültür Merkezi’nin Müdürü Konstantin Vorobyov, Sputnik’e yaptığı açıklamada, binaya baskın yapan radikal görüşlü bir grubun içeriye girerek duvarlara sloganlar yazdığını, güvenlik kameralarının üzerine boya döktüğünü, ayrıca binanın içindeki Rus bayraklarını sökerek yere atıp çiğnediğini ve ardından yırttığını belirtti.

Vorobyov, “Saldırının yapıldığı sırada burada yaşları 5 ile 15 arasında değişen çocuklardan oluşan 50 kişilik bir grup, ayrıca Rusça kursuna gelen bir grup yabancı vardı. Tüm etkinlikler sonlandırıldı, duvarlara ‘Rusya’ya ölüm’ yazıları yazıldı” diye konuştu.

Polisin olay yerine intikal ettiğini söyleyen Vorobyov, “Olaylara müdahale etmediler ve saldırganların maddi zarara yol açan eylemlerini engellemediler. Şimdi gerekli tüm protokolleri ve tüm başvuruları oluşturduk. Bu arada, AGİT gözlemcileri de geldi” diye sözlerini sürdürdü.

'BİR SONRAKİ GELİŞİMİZDE FARKLI ŞEYLER OLACAK'

Polis yetkililerinin radikallerden hiç kimseyi gözaltına almadığını söyleyen müdür, “Olay, kesinlikle korkutma amacıyla yapılan bir aşırıcılık eylemiydi. Bugün sadece uyardıklarını, bir sonraki gelişlerindeyse farklı şeyler olacaklarını söylediler” ifadelerini kullandı.

Bu arada eylem sırasında saldırganların merkezin ‘çalışmasının yasal olmadığını’ ifade ederken, yerel medyada olayla ilgili yayınlanan haberlerde saldırıyı gerçekleştiren grupta Radikal Parti milletvekili Andrey Lozovoy’un da bulunduğu ifade edildi.

Olayın, yılbaşından bu yana Kiev’deki Rus Bilim ve Kültür Merkezi binasına düzenlenen ikinci saldırı olduğu belirtiliyor.