Venezuela, ABD'nin kukla liderine darbe indirmeye hazırlanıyor

Venezuela, ABD'nin kukla liderine darbe indirmeye hazırlanıyor

Başsavcı Tarek Saab, Yüksek Mahkeme'ye de çağrı yaparak, ülkeden çıkış yasağı getirip mal varlıklarına el koymasını istedi...

Venezuela'da, Amerikancı lideri Juan Guaido'ya karşı soruşturma açmak istediğini duyuran Başsavcı Tarek Saab, Yüksek Mahkeme'ye de çağrı yaparak, ülkeden çıkış yasağı getirip mal varlıklarına el koymasını istedi.

ABD’deki Venezuela’nın mal varlıklarının kontrolünün ABD Başkanı Donald Trump’ın ‘Geçici Devlet Başkanı’ olarak tanıdığı kuklası Juan Guaido’ya verilmesinin ardından Venezuela Başsavcısı Tarek Saab harekete geçti.

Supitnik’in haberine göre, Yüksek Mahkeme’den Guaido için ülkeden çıkış yasağı ve mal varlıklarına el koyma talep eden Saab, Venezuala’nın yurtdışındaki mal varlıklarına el konulması ve Guaido’nun kendini geçici devlet başkanı ilan etmesinin çevresindeki şiddet olayları üzerinden mahkemenin soruşturma başlatması gerektiğini belirtti.

Daha önce Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, “ABD diplomatlarına ya da Venezuela demokratik lideri Juan Guaido’ya yönelik herhangi bir saldırıya ‘ciddi bir karşılık’ verilecek” açıklamasını yapmıştı.

Venezuela'da tarihe geçecek yürüyüş: Ordu sokakta!