Venezuela'da Amerikancı darbe: ABD'den sonra Kanada, Paraguay ve Brezilya da...

Venezuela'da Amerikancı darbe: ABD'den sonra Kanada, Paraguay ve Brezilya da...

Venezuela'da Amerikancı lider Juan Guadio, kendini geçici Devlet Başkanı ilan ederek, yemin etti.

ABD Başkanı Donald Trump, orduyu Devlet Başkanı Nicolas Maduro'ya karşı Amerikancı darbeye çağıran Venezuela Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido’yu ülkenin “geçici devlet başkanı” olarak tanıdığını açıkladı.


-Juan Guadio

ABD’DEN SONRA KANADA
Kanada hükümetinden bir yetkili tarafından yapılan açıklamada, Kanada’nın, Guaido’yu ülkenin ‘geçici devlet başkanı’ olarak tanımaya hazırlandığı belirtildi.

Durumun hassasiyeti nedeniyle isminin açıklanmamasını talep eden hükümet yetkilisi konuya ilişkin daha fazla ayrıntı vermedi.

Kanada’nın bu adımının, ABD hükümetinin, seçimleri kazanarak 2. dönemine başlayan Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’ya karşı benzer bir karara imza atmasından sadece dakikalar sonra gelmesi dikkatlerden kaçmadı.

PARAGUAY DA KERVANA KATILDI
Paraguay Devlet Başkanı Mario Abdo Benitez, orduyu Amerikancı darbeye çağıran muhalefet lideri Juan Guaido’yu ülkenin ‘geçici devlet başkanı’ olarak tanıyacağını duyurdu.

BREZİLYA DA...
Brezilya’da yeni seçilen Bolsonaro hükümetinin yaptığı açıklamada Guaido’nun ‘geçici devlet başkanı’ olarak tanındığı açıklandı.

MADURO, DEVLET BAŞKANLIĞI SEÇİMİNİ KAZANMIŞTI
Ülkede 20 Mayıs’ta gerçekleştirilen devlet başkanlığı seçimini yüzde 68’le ilk turda kazanan ve ülkesini 2025 yılına kadar yönetecek Maduro için geçtiğimiz günlerde başkent Caracas’taki Yüksek Adalet Mahkemesinde yemin ederek görevine başlamıştı.

İLGİLİ HABER | Trump, Amerikancı lideri 'devlet başkanı' olarak tanıdı!