Venezuela'da son durum: Sınır hattındaki çatışmalar can aldı

Venezuela'da son durum: Sınır hattındaki çatışmalar can aldı

Güney Amerika ülkesi Venezuela'da devam eden siyasi krizde gerilim giderek yükseliyor. ABD'nin gönderdiği insani yardım konvoylarının Venezuela'ya girmesine izin verilmezken, sınır bölgelerinde göstericilerle askerler arasında çatışmalar yaşandı.

Venezuela'da Meclis Başkanı Juan Guaido'nun kendini 'geçici devlet başkanı' ilan etmesinin ardından başlayan siyasi kriz devam ülke sınırlarından geçirilmeye çalışılan ABD yardımları konusunda yaşanan tartışmalarla devam ediyor.

ABD yardımlarını 'şov' olarak niteleyen Maduro yönetimi, Venezuela'nın Brezilya ve Kolombiya ile olan sınırlarını kapatırken, dün iki sınır bölgesinde de göstericilerle askerler arasında çatışma yaşandı.

Muhaliflere yakın Venezuelalı STK Foro Penal, sınır noktalarındaki çatışmalarda 4 kişinin hayatını kaybettiğini, 200'den fazla kişinin yaralandığını ve 51 kişinin de gözaltına alındığını iddia etti. Venezuela hükümeti tarafından konuya ilişkin henüz açıklama yapılmadı.

Muhalefete liderlik eden Guaido 25 Şubat'ta Kolombiya'nın başkenti Bogota'da ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ile bir araya geleceğini söyledi. Guaido, Washington için 'tüm seçeneklerin' masada olduğunu söyledi.

Kolombiya hükümeti Maduro hükümetinin kararının kendileri için 'yok hükmünde' olduğunu ilan ederken, Kolombiya Devlet Başkanı Duque'ye göre Venezuela'da yaşanan sürecin geri dönüşü yok...

Venezuela ordusunun Devlet Başkanı Maduro'ya itaat etmek zorunda olmadığını ifade eden Guaido, bundan sonra muhalefeti sürekli eylem düzenlemeye çağırdı.