​VİDEO | New York'ta büyük panik: Helikopter gökdelene çarptı

​VİDEO | New York'ta büyük panik: Helikopter gökdelene çarptı

​New York'un Manhattan bölgesinde bir gökdelene helikopter çarptı. Kaza sonrası şehirde büyük panik oluştu...

Amerika’nın en kalabalık şehirlerinden New York’ta bir helikopterin binanın çatısına zorunlu iniş yapmaya çalıştığı sırada yaşanan kazada helikopter pilotunun öldüğü bildiriliyor.

ABD basınında kazaya ilişkin olarak yer alan haberlere göre, helikopter kentin Midtown bölgesinde 51 katlı bir binanın üst katına çarptı. Çarpmanın etkisiyle binanın çatısında yangın çıktı. ABD televizyonlarının yayıınladığı görüntülerde helikopterin çarptığı binanın tepesinden dumanın yükseldiği görülüyor.

ZORUNLU İNİŞ YAPMAYA ÇALIŞTI...
Olay yerinde incelemelerde bulunan New York Valisi Andrew Cuomo gazetecilerin sorularını yanıtladı. Vali Cuomo kazayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü ancak ilk belirlemelere göre helikopterin binanın çatı katına zorunlu iniş yapmaya çalıştığını söyledi.

Amerika'nın Sesi'nde yer alan habere göre, ancak inişin başarılı olmadığını ve helikopterin binanın çatı katına çarptığını, bu sırada binada bulunanların sarsıntıyı hissettiklerini aktardı. Daha sonra çıkan yangının kontrol altına alındığını binada kimsenin yaralanmadığını söyledi. Helikopterde bulunanlar arasında yaralılar olduğunu aktardı.

Her gün on binlerce turistin ziyaret ettiği New York’un göbeği sayılan Manhattan yarımadası, turistik helikopter gezilerinin de sık sık düzenlendiği bir bölge.

Ancak acil iniş yapmaya çalışan helikopterin turistik amaçlı New York semalarında seyredip seyretmediği henüz netleşmedi.

ABD Başkanı Donald Trump Twitter'dan paylaştığı mesajda kazayla ilgil bilgi aldığını belirtti, müdahale eden ekibe de teşekkür etti.