AKP 'İsmail Abi'nin koltuğu için Kuzu'yu düşünüyor

AKP 'İsmail Abi'nin koltuğu için Kuzu'yu düşünüyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı seçimleri yaklaşırken, kulislerde konuşulan adaylar arasında öne çıkan isim AKP İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Burhan Kuzu oldu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı seçimleri yaklaşırken, kulislerde konuşulan adaylar arasında öne çıkan isim AKP İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Burhan Kuzu oldu. Burhan Kuzu’nun, adaylık konusunda kararlı olduğu ve bu durumu parti yetkilileriyle paylaştığı öğrenildi.

Uzmanlık alanı olan anayasa çalışmalarında görevler üstlenen Burhan Kuzu’nun isminde, AKP grubunun da mutabık olduğu söyleniyor. Kuzu'nun, başkanlık sistemi uyum yasaları çalışmalarına da katkı sağlayacağı öngörülüyor.

İçtüzükteki 2 yıllık görev sınırlaması nedeniyle TBMM Başkanı, TBMM Başkanlık divanı üyeleri, grup başkanvekillikleri ve komisyon başkanlıkları için seçim heyecanı yaşanıyor.

22, 23 ve 24. dönemde İstanbul milletvekili seçilen, bu dönemlerde TBMM’de Anayasa Komisyonu Başkanlığı yapan anayasa profesörü Burhan Kuzu, 2001 yılında kurucu üye olarak aktif siyasete başladığı AKP’de MKYK üyeliği görevini yürütürken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da fahri başdanışmanlık yapıyor.