YPG çocukları cepheye sürecek

YPG çocukları cepheye sürecek

Hatay Kırıkhan'ın karşısında yer alan Süleyman Halil ve Sati Şaği köyleri, gerçekleşen çatışmaların ardından ele geçirildi. Hemen kuzeydeki Raco bölgesinde ise, YPG'li teröristler yayınladıkları görüntülerle tepelerin TSK'ya geçtiğini doğruladı.

YPG'nin cepheye sürmeye hazırlandığı çocuklar, Halep'te fotoğraflandı. Ellerine silah verilen kız çocuklarının yer aldığı kare, sosyal medyada büyük ses getirdi.

Sınırdaki Darmık Dağı çevresinde belirlenen terör hedefleri savaş uçakları tarafından bombardımana tutuldu. Fırtına obüslerinden de bölgeye aralıklarla atışlar yapılıyor. Dumanlar yükseldiği bölgedeki patlamalar, Kilis'in sınır hattındaki bazı köylerden duyuluyor.

Türk ordusu, Buseyra Dağı'nın alınmasından sonra Afrin ve Azez arasındaki Bafelyun tepesini hedef alıyor. Gece saatlerinde tepeden yoğun top sesleri geldi.,
13.40 : Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) açıklama yaptı:

"Hava Kuvvetlerimizce napalm, kimyasal, biyolojik ve benzeri uluslararası hukuk ve anlaşmalar tarafından yasaklanmış mühimmat kullanılmamaktadır"

Genelkurmay Başkanlığı, bir süredir Zeytin Dalı Harekatı'nın meşruiyetinin sorgulanmasını hedefleyen dezenformasyona yönelik kasıtlı bazı yayın ve faaliyetler görüldüğünü, yalana ve iftiraya dayalı bu girişimlerin terör örgütleri ile yandaşları tarafından yaptırıldığının açık olduğunu bildirdi.

13.30 : Afrin harekâtında terör mevzilerini bombardımana tutan F-16 savaş uçakları, Diyarbakır'dan havalandı. İhlas Haber Ajansı, 8. Ana Jet Üssü'nden 10 jetin kalktığını bildiriyor.

13.25 : YPG'nin cepheye sürmeye hazırlandığı çocuklar, Halep'te fotoğraflandı. Ellerine silah verilen kız çocuklarının yer aldığı kare, sosyal medyada büyük ses getirdi.
13.00 : Burseya Dağı’nın eteklerinde kurulan ve Kürt kökenli Suriyelilerin yaşadığı Kastel Cindo köyü, TSK öncülüğünde gerçekleştirilen operasyonlar sonrası teröristlerden tamamen temizlendi.

11.20 : TSK ve ÖSO, Mamal Uşağı'nın güneyindeki Süleyman Halil ve Sati Şaği köylerini  PYD/PKK'dan aldı.
11.10 : Ünlü Ortadoğu muhabiri Robert Fisk, bugün Afrin'den Independent için geçtiği haberde şu ifadeleri kullandı:

"Bir YPG yetkilisine 'Eğer Türkiye Cumhurbaşkanı tüm ordusunu, Özgür Suriye Ordusu ile birlikte Afrin vilayetine yığarsa yarım saatte Afrin kentine girerler dedim'. O da benimle hemfikirdi."
10.55 : Anadolu Ajansı: Sınırdaki Darmık Dağı çevresinde belirlenen terör hedefleri savaş uçakları tarafından bombardımana tutuldu. Fırtına obüslerinden de bölgeye aralıklarla atışlar yapılıyor. Dumanlar yükseldiği bölgedeki patlamalar, Kilis'in sınır hattındaki bazı köylerden duyuluyor.

10.35 : Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Rus mevkidaşı Sergey Lavrov, telefonda görüştü.

10.25 : YPG'li teröristlerin Suriye tarafından attığı bir roket, Kilis'te bir zeytinliğe isabet etti. Öncüpınar Mahallesi'ndeki zeytinliğe roket düşmesiyle, çok sayıda polis ekibi olay yerine sevk edildi.

08.40 : TSK, bu sabah yaptığı açıklamayla Zeytin Dalı harekâtında 649 teröristin öldürüldüğünü duyurdu.

07.55 : Terör örgütünün medya hesapları, yayınladıkları görüntülerle Raco çevresindeki tepelerin kontrolünü kaybettiklerini doğruladı. Raco bölgesinde Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) tarafından ele geçirilen Mamal Uşağı köyünden de ilk fotoğraf yayınlandı.

07.40 : Savaş uçakları, gece saatlerinde Kilis'in karşısında ve Cinderes bölgesinde hava saldırıları düzenledi.

07.30 : Türk ordusu, Buseyra Dağı'nın alınmasından sonra Afrin ve Azez arasındaki Bafelyun tepesini hedef alıyor. Gece saatlerinde tepeden yoğun top sesleri geldi.
07.20 : Zeytin Dalı harekâtında neredeyse her an sıcak bir gelişme yaşanırken, akşam saatlerinde büyük bir TSK konvoyu Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan Suriye'ye geçti. Konvoyun ilerlediği nokta, İdlib'e bağlı El Eys. Tanklar ve zırhlı araçların yer aldığı Türk konvoyu, El Atarib kasabası civarında görüntülendi.

07.10 : Pentagon Sözcüsü  Binbaşı Adrian Rankine-Galloway, "Afrin'de faaliyet gösteren gruplarla çalışmıyoruz. Türk kuvvetleriyle çatışan oradaki grupların koalisyon ile hiçbir ilgileri yok. Oradaki tek odağımız ağırlıklı olarak Orta Fırat Vadisi'nin güneyine doğru DEAŞ'a karşı yürütülen operasyonlardır" dedi.

07.00 : Afrin'e Zeytin Dalı harekâtının on birinci gününde tüm gelişmeleri canlı blogla aktarıyor olacağız.