Zarrab'ın uyuttuğu jüri üyelerine ihraç

Zarrab'ın uyuttuğu jüri üyelerine ihraç

Yargıç Berman, uyuklayan iki jüri üyesinin bundan sonraki duruşmalara katılmayacağını belirtti. Jüri üyelerinden birisinin iki gündür uyuduğunu söyleyen Berman, "Çok iyi bir adama benziyordu. Epey de derin uyudu" ifadesini kullandı. Berman ayrıca sürekli konuştuğu için Zarrab'a boğaz pastili verilmesini istedi.

ABD'de Mehmet Hakan Atilla'nın yargılandığı davada tanık olarak ifade veren Zarrab'ın dünkü ifadesinin ardından iki konuyla ilgili toplantı düzenlendi. Konulardan birisi duruşma devam ederken uyuklayan jüri üyeleri, diğeri ise Türkiye'den gelecek Atilla'nın tanıklarının güvenlik garantisi istemesi oldu. Yargıç Berman, uyuklayan jüri üyelerinin bundan sonraki duruşmalara katılmayacağını söyledi.

ABD'de Mehmet Hakan Atilla'nın yargılandığı davada tanık sandalyesinde oturan Reza Zarrab (Rıza Sarraf) Çarşamba ve Perşembe günlerinden sonra Cuma günü de ifade verdi

Davayı yakından izleyen gazeteciler, muhtemelen Zarrab'ın Pazartesi günü de tanık sandalyesinde olacağını belirtiyor. Savcılığın sorgulamasının ardından Zarrab'ın çapraz sorguya alınması bekleniyor.

BERMAN, ZARRAB'A BOĞAZ PASTİLİ VERİLMESİNİ İSTEDİ

Yargıç Berman, sürekli olarak konuştuğu için Zarrab'a boğaz pastili verilmesini istedi.

Duruşmanın ardından iki konuyla ilgili toplantı düzenlendi. Konulardan birisi duruşma devam ederken uyuklayan bir jüri üyesi, diğeri ise Türkiye'den gelecek Atilla'nın tanıklarının güvenlik garantisi istemesi.

Hâkim Berman duruşmada her iki tarafa da, uyudukları görülen 8 ve 11 numaralı jüri üyelerinin evlerine gönderildiğini bildirdi. 8 numaralı kadın jüri üyesi duruşmalarda zaman zaman uyukladığı için 11 numaralı erkek jüri üyesi ise 'sürekli' uyuduğu için eve gönderildi. 11 numaralı erkek jüri üyesi haftabaşında yapılan jüri seçiminde hâkim Berman’ın, ‘Boş zamanlarınızda ne yaparsınız?' sorusuna ‘Uyurum’ karşılığını vermişti.

Yargıç Berman, uyuklayan jüri üyelerinin bundan sonraki duruşmalara katılmayacağını söyledi. Berman, "Bence salonda olan bitenleri izleyemeyen bir jüri üyesi görevini yerine getiremez" dedi. Jüri üyesinin iki gündür uyuduğunu söyleyen Berman, "Çok iyi bir adama benziyordu. Epey de derin uyudu, uyuklamak değildi" dedi. Uyuyan jüri üyesi daha önce de avukatların tepkisini çekmiş, avukatlardan birisi "Bu davada uyuyabiliyorsan her yerde uyuyabilirsin" sözleriyle jüri üyesini eleştirmişti.

6 yedek jüri üyesinden biri, ihraç edilen jüri üyesinin yerini alacak.

Atilla'nın tanıklarının güvenlik garantisi talebi konusunda ise, ABD hükümetinin savunmanın tanıklarına güvenli giriş garantisi vermediğini ve bu nedenle savunma makamının tanıkların ifadelerinin Türkiye'den görüntülü bağlantıyla yapılmasını talep edebileceği belirtildi. Yargıç Berman, tarafların bu konuyu kendi aralarında görüşerek anlaşmalarını söyledi.

Davayı takip eden gazetecilerin aktardığı bilgiye göre, görüntülü bağlantıyla ifade verilmesi durumunda ifadeler mahkeme salonunda yayınlanacak ancak dışarıya yayın verilmeyecek.