Zorla 'IŞİD'çiyim' dedirtip uzaklaştırdılar

Zorla 'IŞİD'çiyim' dedirtip uzaklaştırdılar

ABD'de 12 yaşında Müslüman bir çocuk okul idarecileri tarafında IŞİD'çi olmakla suçlandı. Emniyet güçleri çocuğun evinde arama yaptı.

ABD’nin New York eyaletinde okul idarecilerinin Pakistan kökenli Müslüman bir öğrenciye zorla ‘IŞİD’çi bir teröristim’ dedirterek okuldan uzaklaştırdığı iddia edildi. Çocuğun ailesi okula 25 milyon dolarlık dava açtı.

ABD basınında geniş yer bulan habere göre, New York eyaletinin Long Island şehrindeki East Islip Ortaokulu’nda okuyan Pakistan kökenli 12 yaşındaki Nashwan Uppal arkadaşlarının Müslüman olduğu için ‘terörist’ demeleri üzerine okul yönetimine başvurdu.

‘BİZE YALAN SÖYLEME!’


Uppal’ın okul yönetimine şikayetini bildirdikten sonra idarecilerin Uppal’ı suçladığı öne sürüldü. İdarecilerin, zihinsel engeli de bulunan çocuğu  terörist olmakla suçlayıp, bomba yapmayı bilip bilmediği üzerine sorular sordukları iddia edildi. Uppal’ın iddialara ‘Hayır’ cevabı vermesi üzerine ise idarecilerin ‘Bize yalan söyleme’ dedikleri ifade edildi. Uzun süre idarecilerin zorlamalarına maruz kalan Nashwan Uppal sonunda ‘IŞİD üyesi, bomba yapmayı biliyor, evde bomba hazırladı ve okulu patlatmayı düşünüyor’ yazılı bir ‘itiraf formu’nu imzalamak zorunda kaldı.

EVDE ARAMA YAPILDI

Okul idarecilerinin emniyet güçlerine haber vermesi sonucunda Uppal’ın ailesinin evinde patlayıcı bulunduğu ve kamuya tehdit oluşturulduğu gerekçesiyle arama yapıldı. Emniyet güçlerinin yaptığı arama sonucunda evde herhangi bir patlayıcı madde bulunmazken, Nashwan Uppal suç unsuru oluşturan etkinliklere katıldığı gerekçesiyle okuldan bir hafta uzaklaştırıldı.

AİLE DAVA AÇTI


Çocuğun ailesi okul idarecilerinin Uppal’a iftira atıp zorla ‘itiraf formu’ imzalattıkları gerekçesiyle okula 25 milyon dolarlık tazminat davası açtı. Ailenin avukatı David Antwork, zihinsel engeli okul idarecileri tarafından bilinmesine rağmen asılsızca suçlanan Uppal’ın olaylar sonucunda psikolojisinin bozulduğunu söylerken, yapılanların insan hakları ihlali olduğunu belirtti.