Leyla Emeç Tavşanoğlu

Leyla Emeç Tavşanoğlu

Ecinniler

Siyasetin usta isimlerinden Ertuğrul Mat ağabeyimiz iki gün önce çok ilginç bir yazı kaleme aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hitaben “NEDEN, NİÇİN VE NASIL” başlıklı yazısı mutlaka okunmalı düşüncesiyle, kendisinin de iznini alarak buraya aktarıyorum:

“Sayın Cumhurbaşkanı,‘Diyanet camiamızı üzecek, milletimizle Diyanet mensuplarının arasını açacak tartışmaların hiç kimseye bir faydasının olmadığını düşünüyorum,’ diyor. Çok haklı. Biz de aynı düşüncelere sahibiz. Diyanet’i korumalıyız.

“Bunun için önce,

-Herkese saygı telkin edecek, politik yaranma gayretlerine düşmeyecek,

-21. Asrın insanlarının dini inançlarının hurafelerle beslenemeyeceğini idrak edecek bir başkanın bu müessesenin başına getirilmedi gerekir. Böyle bir başkan şahsi dostlarının değerlerini, onların ilmi seviyelerini, onlara yaptıkları ziyaretlerini ve bu ziyaretlerin tarihlerini, kendi dünyasında tayin, tespit ve muhafaza eder. 

“İdrakimizle oynayıp bizi çıldırtmaz. Sizi de zora sokmaz. Bu müessesede çalışanların fetva ve yorumlarında sadece Kuran’ı esas almaları, Kuran hükümleri dışına çıkıp zırvalamamaları, modern ilmin ve felsefenin  ulaştığı  aydınlığı unutmamaları, ‘Tayyip Bey’i desteklemek farzdır,’ diyerek siyasete  bulaşmamaları, ‘Büluğ çağına gelen kızlar evlenebilir,’dedikten sonra ‘Büluğ çağı dokuz yaşında başlar,’ diyerek çocuk evliliklerine ve tacizlerine yol açmamaları, ‘Yolsuzluk hırsızlık değildir,’ diye hüküm vererek bizi isyan ettirmemeleri lazımdır.

“Eğer bu müessesenin başına getirilen zat kendi makam ve unvanının ağırlığını kendi idrak etmiyorsa, bu önemli kurumun kurullarında görev alanlar 21. Asrın insanının değerlerini anlamıyorlarsa biz onlara neden, niçin ve nasıl saygı gösterelim Sayın Cumhurbaşkanım?”

Sayın Mat çok haklı. Diyanet İşleri Başkanlığı gibi bır kurumun başında bulunan, maaşını hepimizin ödediği vergilerden alan, altındaki devlete ait Mercedes marka otomobili kendi keyfi ziyaretleri (Bakınız meczup diye lanse edilen ama meczup filan olmayıp düpedüz hainlik eden Kadir Mısıroğlu ziyareti)  için kullanabilen bu kişi hala o görevde kalmaya nasıl devam edebiliyor? Anlaşılır gibi değil.

İnsanlar bu ülkede olup biten her gelişmeden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sorumlu olduğunu düşünür. İyi güzel de bir insan koskoca bir ülkenin her türlü sorunu ya da konusundan nasıl sorumlu tutulabilir? Böylesine çelik bir gücü, bedensel ve ruhsal olarak nasıl bulabilir? Ya da soruyu tersten sorayım. Erdoğan ismi arkasına gizlenip gölge oyunu oynayanlar acaba hangi ecinniler?

Önceki ve Sonraki Yazılar