Ege'nin iki yakasından -Çin sayesinde- Batı'ya şamarlar

Siriza ve Çipras’ı birden duyduk. Doğrusu ya genç yaşta birden parlayan liderleri ihtiyatlı karşılamak lazım.

Mesela İngiltere Başbakanı Cameron. İngiltere gibi köklü bir ülkede adam kalmadı da bu yeni yetme mi yapacak? Yaptıklarına bakıp neden başa getirildiği zaten anlaşılıyor ve kökenindeki Yahudiliği de görünce taşlar yerine oturuyor: Siyonizm’e sonsuz destek.

Bize bakalım: AKP öncesi ekonomi ne önemliydi öyle, anımsayın. Maşa Derviş bile ithal edilip getirilmişti, ne karışıktı o dönem. Sonra AKP geldi, ekonominin başına gencecik Ali Babacan’ı geldi ve sular birden duruldu. Ne o ya! Adamla dalga mı geçiyorsunuz? Şimdi yazıldı ki Babacan da paralelciymiş (neden Fetullahçı denilmez de paralelci denir, bilemiyorum). Yani uzantısı CIA, yani uzantısı Siyonizm vs. Herifin teki dediydi ya “Türkiye Türklere bırakılmayacak kadar önemlidir” diye, Türkiye gibi bir ülkenin ekonomisinin başına da zor yurtsever getirtilir.
Yine de Siriza için olumlu olalım: Biz görüyoruz dünyada ne olup bittiğini, Yunan birikimi de az değildir, görüyor. Göreceğiz!

Ki görmeye başladık:
Çipras, Pire Limanı konusunda Çin’e verdiği destekle çizgisini gösterdi. İyi bir şey mi şu an bilemiyorum ama (olaylara hep “Siyonizm’in bundan çıkarı ne olabilir” diye bakıyorum) Euro’dan çıkmak istemesi de önemli. Bu da elbette Yunanistan’ın Çin ve Rusya’ya yaklaşması anlamına geliyor. Bundan sonrasını izleyin. Yunanistan AB’den kopup Çin-Rusya’ya yaklaşan ilk ülke olacak. Çünkü seçeneği yok.
Çin başından beri AB’ye hep çekinceliydi. O nedenle Çin için Türkiye bile AB’nin herhangi bir ülkesinden daha güvenilir. Çin Türkiye’nin AB’ye üye olamayacağını biliyordu ancak memleketimiz daha yeni anladı (mı?). Diyeceğim o ki Pire Limanı’na alternatif bir liman, hem de Türkiye’de bir liman (mesela İzmir) Çin’in elini sağlamlaştırır, elbette bizim de.

Ama çok daha önem olansa şu:
Türkiye Çin füzelerini satın aldı. Nedense bizim basında çok az yer aldı (öyle olması da istenmiş olabilir). Biliyorsunuz, uzun zamandan beri Türkiye Çin’den füze almak için uğraş veriyor, Çin de satabilmek için. Çin Türkiye’nin almak isteyip de NATO (Siyonizm) baskısından ötürü alamayacağını hesap edip; Türkiye’nin bu girişimi için “Bu bile yeter” demişti.

Çin’in resmî ajansı Şinhua, Vatan Partisi Gn. Bşk. Yrd. İ. Hakkı Pekin’in, AKP hükümetinin füzeleri satın almasıyla ilgili olumlu görüşlerini haber yaptı. Çin basınındaki haberler de hep buradan alıntılı. Çin’de şu an geleneksel Çin Yılbaşısının rehaveti var. Bitsin, konuyla ilgili haberleri, yorumları okuruz.
Türkiye’nin bu füzeleri satın alması NATO’nun, AB/D’nin, Siyonizm’in başına geçirilmiş çuvaldır. Bu dünya için de çok önemli bir olaydır.

Yine Türkiye’nin, Çin vatandaşlarına vize kolaylığı getirdiğini okuduk. Çok geç kalınmış ve çok güzel bir hareket. Bakalım bu uygulama kandaşımız Uygur sorununa nasıl bir çözüm getirecek?
İşte Yunanistan’ın ve Türkiye’nin attığı bu adımlar, Çin’in (ve dahi Rusya’nın) dünya konjonktüründe geldiği güçlü noktanın çok önemli bir sonucudur.
Dünyaya barış gelecekse ve dünyayı ve Türkiye’yi birbirine düşüren Siyonistlerden temizleneceksek bu anca Rusya-Çin dayanışmasının güçlenmesiyle olur. Bu güce ne kadar destek verilirse, dünya o denli temiz olur.

Önceki ve Sonraki Yazılar