958 mağdur öğretmen, destek bekliyor!

958 mağdur öğretmen, destek bekliyor!

Özür grubunda bulunup puan yetersizliği gerekçe gösterilerek tayin hakkı ellerinden alınan öğretmenler çare arıyor...

Yurt ÖZEL

Özür grubunda bulunup puan yetersizliği gerekçe gösterilerek tayin hakkı ellerinden alınan öğretmenler çare arıyor...

Geçtiğimiz yıllarda, eşlerinden ayrı il ve ilçelerde çalışmak, can güvenliğinden endişe etmek, sağlık nedenleri, çocuk veya eş ölümü gibi olaylarla karşı karşıya kalan öğretmenler 'özür grubu'na dahil ediliyordu. Bu grup sayesinde öğretmenlerin istedikleri ilçeye tayinleri gerçekleştiriliyordu.

'Özür grubu'na alınan ve tayinlerini isteyen öğretmenler bu yıl bir şok yaşadılar. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) İnsan Kaynakları Müdürü Hamza Aydoğdu, bu yıl öğretmenlerin bu haktan yararlanamayacağını açıkladı, 958 öğretmen mağdur oldu.

Bu öğretmenlerden biri YURT aracılığıyla sorunu kamuoyuyla paylaştı.

İsmini paylaşmadığımız bir öğretmen, "Bu yıl eşimle birlikte özür grubu tayinlerine başvurduk. Özür grubuna eşlerinden ayrı olanlar, can güvenliğinden endişeli olanlar, sağlık özrü olanlar başvurabiliyor. Bir de diğer nedenler var. Bu nedenlerden biri de 'çocuk ölümü' olarak geçiyor. Biz de geçen yaz bebeğimizi kaybettik, anne karnında. Bu sebepten dolayı devlet bize özür tayini hakkı verdi" dedi.

'ÖZÜR'E PUAN KISKACI
İlgili maddede, "bebeklerini veya eşlerini kaybedenler ölüm tarihinden itibaren bir yıl içinde istedikleri yere tayin isteyebilirler" denildiğini hatırlatan mağdur öğretmen, "Benim tayinim çıktı ama eşimin tayini çıkmadı. Eşimin tayini çıkmayınca da aile birliğimiz bozuldu. Puanı yetmedi çünkü. Yani özür grubunda bile puanı baz alıyorlar. Bunu da boşluk olmadığı gerekçesiyle sunuyorlar size. Benim bildiğim, şu an 958 öğretmen var, bu şekilde tayini yapılmayan" ifadelerini kullandı.

Bu zamana kadar MEB'in il-ilçe emri yayınladığını söyleyen mağdur öğretmen, "Yani eşi hangi ilçedeyse o öğretmen de o ilçeye alınıyordu bu emirle. Bu öğretmen, İl Milli Eğitim'e bağlı olarak depo öğretmen oluyor. Boşalan norma önce bu öğretmenler yerleştiriliyor. Bu sene İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu'ya gidildi. Aydoğdu bu sene emrin olmayacağını söyledi. Geçen senelerde de olmayacağı konuşulmuştu ama yapıldı" şeklinde konuştu.

Üç gündür Twitter'da Türkiye ve dünya gündeminde yer aldıklarının da altını çizen mağdur öğretmen, halkı mağdur öğretmenlere destek olmaya, bu akşam saat 22:00'de Twitter'a çağırdı.