Abbas Güçlü'den YÖK Başkanı'na destek

Abbas Güçlü'den YÖK Başkanı'na destek

Seçimlerin 24 Haziran alınması ile Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) Başkanlığı, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ertelendi. Eğitim Uzmanı Abbas Güçlü sınavların ertelenmesine destek verdi. Güçlü, "YKS sınav tarihinin değişmesinin çok önemli bir sorun yaratacağını sanmıyorum" dedi.

Tuğba ÖZTÜRK / YURT

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamayla birlikte erken seçim tarihi belli oldu. Ancak 24 Haziran 2018 olarak açıklanan erken seçim tarihi, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ile çakıştı. YÖK'ten yapılan açıklamaya göre YKS sınavı 30 Haziran ve 1 Temmuz'da yapılacak. 

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, erken seçim kararı alınmasının ardından kamu yararını gözeterek düzenleme yaptıklarını açıkladı. Saraç, sınav takviminin bir hafta ertelemenin öğrenciler için şans olduğunu iddia etti. 

'MAĞDURİYET SÖZ KONUSU DEĞİL'

Eğitim uzmanı Abbas Güçlü seçimlerden dolayı YKS'nin iptal edilmesini değerlendirdi. Güçlü, "Çok büyük bir erteleme söz konusu değil. Bu yüzden bir mağduriyet söz konusu değildir. Öğrencilerin daha öncede sınavlarının ertelendiği yapılmadığı olmuştu. YKS sınav tarihinin değişmesinin çok önemli bir sorun yaratıcağını sanmıyorum" dedi.

'YÖK ONA GÖRE AYARLAMA YAPAR'

Güçlü, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kalması durumunda da bir sorun olmayacağını belirterek, ''İkinci tur 15 gün sonra yapılır ki 15 gün sonrası öğrenciler için bir sorun yaratıcağı ben düşünmüyorum. YÖK ona göre bir ayarlama yapar. Gerekirse de YÖK ona göre bir takvim açıklayabilir" ifadelerini kullandı.

'YÖK 'BEN BU SENE SINAV YAPMIYORUM' DESE...'

Güçlü açıklamalarını şu şekilde sürdürdü:

YÖK 'Ben bu sene sınav yapmıyorum' derse bir moral bozukuğu olabilirdi. Ya da son dakika sınavın içeriği değişseydi -ki daha önce olmuştur- o zaman bir moral bozukluğu olurdu. Bİr kaç haftalık bir oynama öğrenciler için kayıp niteliğinde değildir.