AKP'li Uysal: Evrim teorisini bir tık ileriye çıkardık

AKP'li Uysal: Evrim teorisini bir tık ileriye çıkardık

AKP Karabük Millletvekili ve TBMM Eğitim Komisyonu Başkan Vekili Burhanettin Uysal katıldığı canlı yayın programında, "Enerjimizin boşa harcanmaması, öğrencilerin kafasının daha fazla karışmaması için, biyoloji okuyan öğrencilerin bunu tartışması için evrim teorisini bir tık ileriye çıkardık" dedi.

AKP Karabük Millletvekili ve TBMM Eğitim Komisyonu Başkan Vekili Burhanettin Uysal Teke Tek programında Fatih Altaylı'nın konuğu oldu. Programda Yeni Müfredat konusu tartışıldı. 12 Eylül 2017'de yapılan programa Uysal'ın şu sözleri damga vurdu: 

"Biz Müslümanlar Allah'ın her şeyi yarattığına inanıyoruz. Evrim, adı üstünde bir teoridir. Kafa karışıklıklarına neden oluyor. Bir kısmı, bütün canlıların bir hücreden meydana geldiğini. bunların zaman içinde evrimselleşerek değişik canlıların meydana geldiğini ifade ediyorlar. şimdi biz Allah'ın gücüne iman etmiş insanlar olarak Allah'ın gücünü sorgulayacak bir yapı içerisinde değiliz.

Şimdiye kadar bu tartışmanın sonunda gen mühendisliğinde bir devrim mi gerçekleştirdik? Enerjimizi boşa harcarken, yine az önce ifade ettiğim gibi, enerjimizin boşa harcanmaması, öğrencilerin kafasının daha fazla karışmaması için, biyoloji okuyan öğrencilerin bunu tartışması için evrim teorisini bir tık ileriye çıkardık. Bu bir teoridir, ispatlanmıştır ya da ispatlanmamıştır. yarın, bunu çürütmek için çok büyük çalışmalar yapılabilir."