Avrupa Birliği tarafından verilen burslar iptal edildi

Avrupa Birliği tarafından verilen burslar iptal edildi

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Jean Monnet Burs Programı önümüzdeki yıl için "son gelişmeler" sebebiyle iptal edildi.

Programın iptaline dair yapılan duyuruda, iptal sebebi olarak "Türkiye’deki son gelişmelere bağlı olarak Programın hedef ve amaçlarına ulaşılmasının mümkün olmayacağı değerlendirilerek ihale süreci (2016-2017 akademik yılı uygulama süreci) Programın itibarının tehlikeye atılmaması amacıyla iptal edilmiştir." denildi.

JEAN MONNET BURS PROGRAMI İLE İLGİLİ BİLGİLENDİRME


Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Jean Monnet Burs Programı, Türkiye Cumhuriyeti’nin AB’ye tam üyelik hedefi çerçevesinde, AB alanında uzmanlaşmış personel sayısının artırılması ve müktesebatın etkin bir biçimde uygulanabilmesi için gerekli idari kapasitenin oluşturulmasını amaçlamaktadır. Dolayısıyla Program, diğer eğitim burslarından farklı olarak sadece söz konusu amaç doğrultusunda gerçekleştirilecek akademik çalışmaları desteklemektedir.

BURSUN KAPSAMI


Bursiyerler en az 3, en fazla 12 ay süreyle AB üyesi ülkelerdeki bir üniversitede veya üniversiteye eş değer bir kuruluşta yüksek lisans öğrenimi görebilecek veya araştırma programlarına katılabileceklerdir. 12 aydan fazla olan akademik çalışmalar, geri kalan sürenin masrafları bursiyer tarafından karşılansa dahi desteklenmeyecektir.

Bursların, verildiği akademik yıl içinde kullanılması esastır. Kazanılan bursların ertelenmesi ve/veya uzatılması mümkün değildir.

Bursun %60'ı kamu sektörüne, %30’u üniversitelere, %10’u özel sektöre tahsis edilmektedir.

KİMLER BAŞVURABİLİR?


Kamu sektörü çalışanları, özel sektör çalışanları, üniversite son sınıf ve lisansüstü öğrencileri ile üniversitelerin akademik ve idari personeli Jean Monnet bursundan faydalanabilir.


(Kaynak: http://www.jeanmonnet.org.tr)