Bakan açıkladı: LGS sınavı yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak

Bakan açıkladı: LGS sınavı yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, LGS'nin zor olduğu iddialarına ilişkin sınavda sorulan soruların müfredatta yer aldığını belirtti. 2 Temmuz'da kontenjanların açıklanacağını, tercihlerin 13 Temmuz'a kadar yapılacağını söyleyen Yılmaz, "30 Temmuz'da LGS yerleştirmelerine ilişkin tüm sonuçları ilan edeceğiz" dedi.

NTV'de, Liseye Geçiş Sınavı'yla ilgili soruları yanıtlayan Yılmaz'ın konuşmasından satır başları şöyle:

(LGS'de başarı durumu nasıl, kaç öğrenci tam puan aldı?) Sınava 971 bin 657 kişi girdi. 18 öğrencimiz tüm soruları doğru cevapladı. LGS Matematik sınavında sorular müfredatla ilişkilendirilerek soruldu. Soruların konu dağılımı eşit düzeyde.
2014 yılında ilk yapılan TEOG'da 10 öğrenci tüm soruları doğru cevapladı. TEOG ve yeni sınav sistemini karşılaştırmak doğru olmaz. Biz öğrencilerimize olağanüstü güveniyoruz. Okullar arasında çok büyük fark yok.
(LGS sonrası tercih uyarıları) Türk eğitim sistemi ile negatif sözler söyleyenin eğitimle alakası yok. Eğitimde muhalefet olmaz. Yerleştirmede kaygılar var diyorlardı, hiçbir kaygı yok. 120 bini sınav sonuçlara göre yerleştireceğiz. En yüksekten başlayarak yerleştireceğiz. 500 puan alanlar istedikleri okula girebilecek. Burada bir kaygı var mı? Özel okullara kesin kayıt yaptıranlar bizim listemizden düşecek. Geçici kayıt yaptıranlar listemizde olacak. Herhangi bir okulu kazandıysa, özel okula gitmek istemezse kazandığı okula gidebilecek. Burada bir karışıklık var mı?

'TÜM YERLEŞTİRME SONUÇLARINI 30 TEMMUZ'DA İLAN EDECEĞİZ'

Yerleştirmede kaygı göremiyoruz. Yüzde 10'unu sınav sonuçlarına göre yerleştireceğiz. Okulların kontenjanlarını 2 Temmuz'da açıklayacağız. Yerleştirme sürecinde hiçbir karışıklık olmayacak. Öğrenciler 5 tercihin hepsini yapmak zorunda değil. Öğrenciler kendi kayıt alanında daha avantajlı olacak. Kendi kayıt alanlarında tüm okul türleri olacak. Adres ile kayıt sistemi yeni değil ki, anaokullar ve ilkokullarda uygulanıyor.
30 Temmuz'da tüm yerleştirme sonuçlarını ilan edeceğiz. Esas amacımız bütün okulları sınavsız hale getirmek.