Dilek öğretmene AP'den ödül!

Dilek öğretmene AP'den ödül!

Samsun'un Kumköy İlkokulu’nda sınıf öğretmenliği yapan Dilek Livaneli, Avrupa Uluslararası Lider Kadın Ödülü’nün sahibi oldu.

Samsun Çarşamba ilçesi Kumköy İlkokulu sınıf öğretmeni Dilek Livaneli (38), Avrupa Uluslararası Lider Kadın Ödülü’nü kazandı. Ödül, Avrupa Parlamentosu’nda (AP) düzenlenen törenle, ilk kez Türkiye’den bir öğretmene verildi. 

Farklı ülkelerden temsilcilerin katıldığı platformda, kendi hikâyesini paylaşan Livaneli, AP’nin oybirliği ile karar verdiği “Dünyanın En İlham Veren 8 Lider Kadını” listesine girmeyi de başardı. Brüksel’de törenle ödülünü alan Livaneli, konuşmasında tüm dünya kadınlarına özgüven mesajı vererek “Bir kadının sahip olduğu en büyük güzellik ve güç özgüvenidir” dedi. 

Köyde 16 yıldır ilkokul öğretmeni olarak görev yaptığını belirten Livaneli, “Düşünün ki bir köy okuluna atandınız. Teksiniz ve kadınsınız. Ne yapardınız? Tek olmak ne anlama geliyor? Bu durumda hem müdiresiniz, hem öğretmensiniz, hem memursunuz, hem sekretersiniz hem de temizlikçisiniz” diye konuştu.