Ehliyet sınavı sonuçları açıklandı!

Ehliyet sınavı sonuçları açıklandı!

Ay başında gerçekleşen ehliyet sınavının sonuçlarının aslında dün açıklanması bekleniyordu. Ehliyet sınavı sonuçlarını büyük bir heyecan içinde bekleyen sürücü adayları, dün sonuçların açıklanmamasıyla büyük bir strese girmişti. Ehliyet sınavı sonuçları bugün öğlen saatlerinden meb.gov.tr üzerinde yayınlandı ve ehliyet sınavı sonuçlarına kavuşan adaylar merakla diğer konuları araştırmaya başladı... İşte ehliyet sınavı sonuçları sorgulama sayfası ve sınava itiraza dair ayrıntılar...

Geçtiğimiz günlerde ehliyet sınavı stresini yaşayan sürücü adaylarını bugün ehliyet sınavı sonucu heyecanı sardı. Ehliyet sınavı sonuçlarının açıklanacağı tarih MEB tarafından bugün olarak belirlenmişti ve açıklandı. Ehliyet sınavı sonuçlarınızı sorgulamak için basit bir işlem gerekiyor. Aşağıdaki link üzerinden Milli Eğitim Bakanlığı’nın sonuç açıklama sayfasına girip, TC kimlik numaranızı ve yan tarafta gördüğünüz güvenlik kodunu girerek sonuçlarınıza erişebilirsiniz. Ehliyet sınavı sonuçları MEB’den önce sürücü kurslarından öğrenilebilir olacak, sürücü kursunuzu arayarak öğrenebileceğiniz gibi sürücü kurslarından yapılacak açıklamadan kısa süre sonra aşağıdaki linkten erişebilirsiniz.

http://www.meb.gov.tr/

Direksiyon sınavı ne zaman?

Sonuçlar açıklandıktan 16 gün sonra, yani 4 Kasım ve 5 Kasım’da ilk sınavlar başlıyor.

Direksiyon sınavında adayların dikkat etmesi gerekenler nelerdir?

Sınav esnasında dikkat edilecekler: Sınava girecek olan adayların emniyet kemerlerini takması gerekir. Emniyet kemeri takıldıktan sonra, koltuk ayarlarını yapması gerekir. Dikiz aynalarının kontrol edilmesi, araç çalıştırılmadan önce son kontrollerin yapılması gerekir. Araç çalıştıktan sonra ilk olarak gidilecek yöne doğru (sol-sağ) sinyal verilmesi, kullanılan güzergahta diğer arabalara izin verilmesi gerekiyor. En önemli kural ise sürüş esnasında aracı istemsiz olarak “stop” ettirmemektir. Şerit değiştirirken  geçilecek şerite yan aynalardan bakılması ve geçeceği şerite geçmeden önce sinyal verilmesİ gerekiyor.

Direksiyon sonuçları açıklanma tarihi

Sınavın yapıldığı günün akşamı, kursiyer gittiği kursu arayarak sonucunu öğrenebilir. Direksiyon sınavı 35 dakika sürmektedir. Şayet kursiyer 35 dakikadan daha az direksiyonda kalmışsa, sınavdan kalmış anlamına geliyor.