Ensar Vakfı'nın kitabı okullarda dağıtılıyor!

Ensar Vakfı'nın kitabı okullarda dağıtılıyor!

Çocuk tecavüzlerinin ve taciz olaylarının odağındaki Ensar Vakfı'na ait "Namaz-Dirilişe Çağrı" adlı kitapta, büyüdüklerinde zorlanmamaları için “beşikteki çocukların namaza kaldırılması” tavsiye edildi. Kitap Milli Eğitim Bakanlığı’nın desteğiyle Gökçeada’daki liselerde dağıtıldı.

Çocuk tecavüzlerinin ve taciz olaylarının odağındaki yandaş Ensar Vakfı'na ait "Namaz-Dirilişe Çağrı" adlı kitapta, büyüdüklerinde zorlanmamaları için “beşikteki çocukların namaza kaldırılması” tavsiye edildi. Kitap Milli Eğitim Bakanlığı’nın destek ve teşvikiyle Gökçeada’daki liselerde dağıtıldı.

BirGün'den Burcu Cansu'nun haberine göre, Karaman'da çok sayıda çocuğa tecavüz olayıyla gündeme gelen Ensar Vakfı’na ait “Namaz-Dirilişe Çağrı” kitabı MEB desteğiyle Gökçeada’da bulunan üç liseden ikisinde öğrencilere dağıtıldı.

Kitapta, bebeklerin dahi namaza kaldırılması gerektiği söylenirken, naylon ve ince giyinmenin haram olduğu iddia ediliyor. Üstelik kitap ince giyinmeyi “İnsanlıktan istifa edip hayvan gibi yaşamak arzusunda olan kimse böyle bir kıyafeti tercih edebilir” şeklinde anlatılıyor.

"MUHALEFET ETMEKTEN KORKUN" TAVSİYESİ


Ahmet Bulut'un yazdığı 158 sayfalı ve 215’inci baskısını yapan kitabın 56’ıncı sayfasında “Allah’ın emirlerine muhalefetten korkmak tabiidir. Dünyada bile büyüklerin emirlerine muhalefet etmenin insanın başına ne felaketler doğurduğu herkesin malumudur. Hapishaneleri hiç görmüyor musun? Asılanları ne çabuk unuttun. İşte sen de Allah’tan kork da, onun hiçbir emrine muhalefet etmediğin gibi namazını vaktinde, usul ve erkânına uygun bir şekilde huşu içinde eda etmeye çalış ki, cezaya çarpılmayasın” diyerek biat etmeyi emrediyor.

"TEN RENGİNİ GÖSTERMEK AHLAKI BOZAR"

Kitabın sorular-cevaplar bölümünde toplumun bir kısmı ahlaksızlıkla suçlanıyor, “hayvan” denilerek hakaret eden ayrıştırıcı ifadeler dikkati çekiyor.

Kitapta yer alan bazı sorular ve yanıtları şöyle:

"Soru: Vücudun rengini gösterecek şekilde naylon veya ince bir şey giyip namaz kılmak veya dışarıda dolaşmak caiz midir?

Yanıt: Vücudun rengini gösterecek şekilde naylon veya ince bir kumaşı giyip dışarıda gezmek haramdır. Ahlakın bozulmasına vesile olduğu gibi, fitne ve fesada da vesiledir. Namus ve şeref mefhumuna sahip bir kimse, erkek olsun kadın olsun böyle bir elbiseyle gezemez. Ancak insanlıktan istifa edip hayvan gibi yaşamak arzusunda olan kimse böyle bir kıyafeti tercih edebilir."

"NAMAZ KILMAYAN CEZAYA MÜSTEHAKTIR"


"Soru: Namaz kılmayan kimse dinen Müslüman sayılır mı, sayılmaz mı?

Yanıt: Namaza inanmayan kimse Müslüman değildir. Onunla evlenmek caiz olmadığı gibi kestiğini de yemek caiz değildir. Fakat namazın farziyetini inkâr etmez, ancak tembellikten dolayı kılmazsa günahkâr olsa bile Müslüman sayılır. İslam hukukuna göre, suçlu olduğundan cezaya müstehaktır."

"BEŞİKTEKİNİ NAMAZA KALDIRIN"


Aile içi dini eğitime önem vermeyi tavisye eden kitapta pedagoji bilimini reddeden şu ifadeler yer alıyor:

“Aile içinde namaza önem verilmeli. Tüm aile fertleri namaz konusunda harekete geçirilmeli. En küçüğünden en büyüğüne kadar namaz bilinci oluşturulmalı. Ailenin en küçükleri bile sabah namazına kaldırılmalı, küçük yaşta namaza alışmalı ki daha sonra zor gelmesin. Rahmetli Hocamızdan dinlemiştim Suud’da misafir oldukları bir aile beşikteki çocuklarını sabah namazına kaldırınca valide şaşırır. 'Hayırdır beşikteki çocuktan sabah sabah ne istersin' deyince, evin hanımı ‘Çocuk şimdiden bu vakitte kalkmaya alışmalı' der."