Esenyurt'ta 'imam hatip' işkencesi

Esenyurt'ta 'imam hatip' işkencesi

İstanbul Esenyurt Talatpaşa Mahallesi’nde bulunan Erdoğanlar İlkokulu’nda eğitim, sıralarda 4’er öğrencinin oturduğu 80 kişilik sınıflarda başladı. Veliler isyan etti. CHP Milletvekili Ali Şeker ve İlçe Başkanı Ali Gökmen örgün eğitim alacak lise bulamayan öğrenci ve velilerini ziyaret etti

İstanbul Esenyurt Talatpaşa Mahallesi’nde bulunan Erdoğanlar İlkokulu’nda eğitim, sıralarında 4’er öğrencinin oturduğu sınıflarda başladı. 3 yıl önce inşaatına başlanan Erdoğanlar Ortaokulu binası ise halen bitirilmedi. Ortaokul öğrencilerinin ilkokula taşınması ile yetersiz kalan sınıflarda öğrenciler sıkışık şekilde oturmak zorunda kaldı. Öğrenciler en az 80 kişilik sınıflarda eğitim görmeye başladı.

Duruma tepki gösteren veliler okulların açıldığı gün Bilimsel ve Laik Eğitim Hareketi ile birlikte okul önünde bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada, “Hem niteliksiz eğitimi; hem de gerici, cinsiyetçi müfredatı durduracağız, bu işin takipçisi olacağız” denildi.

İmza kampanyası başlatıldı

Okulun başladığı ilk günden beri veliler durumla ilgili imza toplamaya başlamıştı. “Özel okullara değil devlet okullarına bütçe” diyen veliler toplanan imzalar ile Milli Eğitim Bakanlığı’na gideceklerini duyurdu.

Erdoğan’ın zamanında böyle miydi?

Geçtiğimiz günlerde bir televizyon programına katılan Tayyip Erdoğan kendisinin 75 kişilik sınıfta eğitim gördüğünü anlatmış, kendi iktidarı altındaki 15 sene boyunca da önceki döneme göre daha ileri imkanlar sağlandığını savunmuştu. Esenyurt’taki manzara değil 15 yıl öncesinin, Erdoğan’ın şikayet ettiği kendi öğrencilik yıllarının bile gerisinde.

CHP YURTTAŞIN YANINDA

CHP Milletvekili Ali Şeker ve İlçe Başkanı Ali Gökmen örgün eğitim alacak lise bulamayan öğrenci ve velilerini ziyaret etti. Velilerin sorunlarını dinleyen Şeker, “Esenyurt'un yasa tanımayan imar uygulamaları kanser hücrelerinin insan vücuduna yayılması gibi Esenyurt'tu yok ediyor. 5 katlı bina yerine 35 katlı binalar yapılınca, kentin yeşil alanları, eğitim alanları yok ediliyor" eleştirisinde bulundu. Herhangi bir liseye kayıt yaptıramayan öğrencilerden 550'si için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne dilekçe verildiğini belirten Şeker, “280-425 aralığında puan almalarına rağmen kayıt yaptıramıyorlar. İmam hatip ve açık liseler alternatif olarak sunuluyor” diye konuştu.