Hadis Kitabında AKP Propagandası; MEB Alelacele Değiştirdi

Hadis Kitabında AKP Propagandası; MEB Alelacele Değiştirdi

MEB’in Anadolu İmam Hatip Liseleri’ne yönelik hazırladığı hadis kitabında, velilerin tepkisini çeken bir skandala imza atıldı.

Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi İlahiyat Profesörü Zekeriya Güler tarafından kaleme alınan “Hadis Metinleri” adlı kitapta, Afyon Belediye Başkanı AKP’li Burhanettin Çoban’ın fotoğrafı kullanıldı. Kitabın “yeme-içme adabı” bölümünde yer alan fotoğrafta AKP’li Çoban ile eski Afyon Valisi yeni Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu bir yer sofrasında yemek yerken görülüyorlar.
Sözcü'nün haberine göre; kitabın yazarı Prof. Güler “Bu fotoğrafı ben koymadım” derken topu editörlere attı, ancak editörler de “biz de koymadık” dediler. Belediye yetkilileri ise, “Biz koyun demedik” açıklamasında bulundu. Skandalın ortaya çıkması üzerine kitaptaki o fotoğraf alelacele değiştirildi.
AİLECE HADİS KİTABINDALAR
MEB’in hadis kitabındaki AKP’li Afyon Belediye Başkanı’nın olduğu fotoğraf, kitabın sosyal ilişkilerle ilgili hadislerin derlendiği bölümde yer alan “Yeme-İçme” başlıklı bölümde kullanıldı. Kitabın 113’üncü sayfasındaki fotoğrafta, AKP’li Çoban, eski Vali Balkanlıoğlu eşleriyle birlikte konuk oldukları bir evde çekildi. Fotoğrafta Çoban ile Vali’nin yer sofrasında yemek yediği anın görüntüsü bulunuyor.
Sözcü, skandal için kitabın yazarı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Zekeriya Güler’le görüştü. Fotoğrafı kendisinin koymadığını savunan Güler, “İlgili fotoğraf kareleri bilgim dışında, sanırım gayr-i iradi (politik amaç olmaksızın) konulmuştur” dedi. Afyon Belediyesi yetkilileri ise “Biz koydurmadık. Fotoğraf oraya nasıl girmiş, bilemiyoruz” demekle yetindi.

ESRA’NIN DERNEĞİNDE DERS
Skandalın ortaya çıkmasının ardından MEB, alelacele fotoğrafı kaldırarak kitabın diğer baskılarına başka fotoğraf koydu. MEB yetkilileri, “Tasarımcılar o fotoğraftaki kişileri tanımadıkları için yanlışlık yapmışlar” demekle yetindiler.
Kitabın yazarı Prof. Dr. Zekeriya Güler’in, TÜRGEV’e yakın olan ve yöneticileri arasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Esra Albayrak’ın da bulunduğu EDEP (Eğitime Destek Programları Merkezi) için ders verdiği de ortaya çıktı.