'Hak etmiyorum' diyen rektör vekili görevden alındı!

'Hak etmiyorum' diyen rektör vekili görevden alındı!

"Yalova Üniversitesi'ne gelmeyi çok hak etmiyorum, ama olsun" diyen rektör vekili Prof. Dr. Cengiz Tomar'ın yerine YÖK tarafından Prof. Dr. Güler Bilen Alkan atandı.

Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.  Ali Erbaş'ın  Diyanet İşleri Başkanı olmasının ardından rektör vekili olarak atanan ve " Yalova Üniversitesi'nde gelmeyi çok hak etmiyorum belki de ama olsun." diyen Prof. Dr. Cengiz Tomar görevden alındı. Yerine  İskenderun Teknik Üniversitesi  Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Güler Bilen Alkan atandı.

"HAK ETMİYORUM AMA OLSUN"

Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.  Ali Erbaş'ın  Diyanet İşleri Başkanı olarak atanması nedeniyle  Rektör Vekilliği görevi Prof. Dr. Cengiz Tomar'a verilmişti. 18  Eylül Pazartesi günü yapılan Yeni Akademik Yıl açılış töreninde konuşan Prof. Dr. Tomar, "Şahsen ben de kendimi çok layık görmüyorum bu işe. Ben  Edinburg Üniversitesi'nde okudum. Orada hoca olamadım.  Türkiye'mizin seçkin kurumları Boğaziçi'nde, ODTÜ'de, buralarda da hoca olamadım. Belki epey eksik yanım var. Yani  Yalova Üniversitesi'nde gelmeyi çok hak etmiyorum belki de ama olsun. Gene de samimiyetle elimden geleni yapacağım" demişti.

"BEN DE GENEL BAŞKAN OLAMADIM"

Bunun üzerine kürsüye çıkan  CHP  Yalova  Milletvekili  Muharrem İnce, Prof. Dr. Tomar'a seslenerek, "Hocam üzülmeyin, iyi üniversitelerde hoca olamamışsınız. Bu ülkede  Pavarotti'yi konservatuara almadık biz, sesi yetersiz diye. Hiç canınızı sıkmayın. Bak ben de genel başkan olamadım. Ben moralimi bozuyor muyum? Sen niye bozuyorsun?" diye konuşmuştu.

3 GÜN SONRA YERİNE ATAMA YAPILDI

Yalova Üniversitesi'ndeki bu konuşmaların ardından 3 gün sonra, dün,  Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) tarafından  Yalova Üniversitesi  Rektör Vekilliğine yeni bir isim atandığı öğrenildi. Üniversiteye  İskenderun Teknik Üniversitesi  Rektör Yardımcısı ve  İskenderun Teknik Üniversitesi  Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve  Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Güler Bilen Alkan'ın  Rektör Vekili olarak atandığı üniversite yönetimine bildirildi.

Rektör vekilliğinde değişikliğe gidilmesinde akademik yıl açılışında yapılan konuşmaların etkili olup olmadığını akıllara getirdi.

3 YIL AKP İLÇE BAŞKAN YARDIMCILIĞI YAPTI

Öte yandan  Yalova Üniversitesi'ne atanan Prof. Dr. Güler Bilen Alkan'ın, 2011-2014 yılları arasında  AKP Küçükçekmece İlçe Başkan Yardımcılığı yaptığı, 2015 milletvekili seçimlerinde de AKP'den İstanbul 3 Bölge  Milletvekili Aday Adayı olduğu öğrenildi.

YÖK YENİ REKTÖR ARAYIŞLARINDA

Diğer yandan YÖK tarafından yapılan duyuruda ise  Yalova Üniversitesi için yeni rektörlük başvurularının başladığı ilan edildi. Yapılan duyuruda rektörlük için başvuruların 21  Eylül itibariyle başladığı ve 3 Ekim 2017 tarihine kadar devam edeceği bildirildi.