İsmailağa cemaatinden çocuklara şeriat eğitimi!

İsmailağa cemaatinden çocuklara şeriat eğitimi!

İzmir'de kendilerine "Gümüşpala Hizmet İzmir İslami İlimler Federasyonu" adını veren İsmailağa cemaati 5-15 yaşlarındaki çocuklara şeriat eğitimi veriyor.

Milli Eğitim Bakanlığı tüm okulları imam hatipleştirme dayatmasını sürdürürken, cemaat ve tarikatlar da bilimsel eğitim anlayışına, pedagoji bilimine, çocuk hakları sözleşmesine ve laiklik ilkesine aykırı bir biçimde denetimsiz, kuralsız, illegal yöntemlerle şeriat eğitimi vermeye devam ediyor.

Sol'un haberine göre, bunun son örneklerinden biri de İzmir'de yaşanıyor. Kendilerine "Gümüşpala Hizmet İzmir İslami İlimler Federasyonu" adını veren İsmailağa cemaati 5-15 yaşlarındaki çocuklara şeriat eğitimi veriyor.Eğitimde dinselleşme yalnızca Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda sürmüyor. Okulların kapanmasını ve yaz tatilini fırsat bilen cemaat ve tarikatlar, Tevhid-i Tedrisat Yasası'na, bilimsel eğitim anlayışına, pedagoji bilimine, çocuk hakları sözleşmesine ve laiklik ilkesine tamamen aykırı yöntemlerle çocuklara şeriat eğitimi veremeye devam ediyor. Bunun son örneklerinden biri de İzmir'de yaşanıyor. İzmir Karşıyaka'da Yamanlar ile Gümüşpala semtleri arasında faaliyet gösteren Mahmud Efendi Külliyesi bünyesindeki "Gümüşpala Hizmet İzmir İslami İlimler Federasyonu" yaşları 5 ile 15 arasında değişen çocuklara şeriat eğitimi veriyor.

OKUL ÖNCESİ ÇOCUKLAR İÇİN SIBYAN KURSU DA VAR!

Aynı cemaat ayrıca "Bozyaka Hizmet Sıbyan Kursu" adı altında yaşı küçük çocuklara şeriat eğitimi vermeyi sürdürüyor. Zaman zaman çeşitli mesire alanlarına ve piknik yerlerine götürülen çocuklara burada oyunlar da oynatılıyor. Okul öncesi çocuklara sarık, şalvar, cübbe ve takke giydirilmesi de dikkat çekiyor. 

2016'DA "MEZUNİYET" TÖRENİ YAPILDI, "KARNE" DAĞITILDI! 

2016 yazında da gerçekleşen eğitim sonunda çocuklara "karne" adı altında çeşitli kağıt parçaları veren cemaat, 2017'de de bilim dışı eğitimlerini sürdürmeye devam ediyor. Kendilerine ait sosyal medya hesaplarında çocuklara verdikleri şeriat eğitimini pervasızca sergileyen "Gümüşpala Hizmet" adlı grup, İsmailağa cemaatinin bir kolu olarak faaliyet gösteriyor. Mahmut Ustaosmanoğlu adlı tarikat şeyhinin liderliğindeki İsmailağa cemaati, İstanbul Fatih'teki Çarşamba semtinde İsmailağa Camisini merkez olarak kullanmaya ve faaliyetlerini burada sürdürmeye devam ediyor. 

ÖNCE ŞERİAT EĞİTİMİ, SONRA PİKNİK

İzmir'deki faaliyetlerini "Gümüşpala Hizmet" adı altında sürdüren İsmailağa cemaati, sıbyan kurslarında şeriat eğitimi verdikleri çocukları zaman zaman İzmir çevresindeki mesire alanlarına götürüp piknik yaptırıyor, oyunlar oynatıyor. Bozyaka Hizmet Sıbyan Kursu öğrencileri Emiralem mesire alanında...Okul öncesi çocuklarına sarık, şalvar, cübbe giydiriliyor...Okul öncesi çocuklar cemaat bünyesinde şeriat eğitimi aldıkları kurslarda zaman zaman pikniğe götürülüyorlar... 

2016'NIN "MEZUNİYET" TÖRENİ

Cemaatin Bozyaka Hizmet Sıbyan Kursu'ndan mezun olan çocuklara geçen yıl "mezuniyet" töreni düzenlenmişti. Törende çocuklar şeyhlerine sarılarak, hocalarının elini öperek "karne"lerini almışlardı.İşte 2016'nın "karne" töreni! Kaynak: İzmir'de çocuklara şeriat eğitimi!