İyi geçirilen yaz tatili okulda çocuğun verimini arttırıyor

İyi geçirilen yaz tatili okulda çocuğun verimini arttırıyor

Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu’nun  toplumun bilinçlendirmesi amacıyla başlattığı pozitif yaşam buluşmalarının altıncısı yapıldı.

Bakırköy Belediyesi tarafından altıncısı gerçekleştirilen pozitif yaşam buluşmalarında bu hafta “Karneye Bakış ve Yaz Tatili” konu edildi.

Modertörlüğünü Uzman Klinik Psikolog Orhan Gümüşel'in yaptığı ve Bakırköy Belediyesi Tarık Akan Konferans Salonu’nda gerçekleşen söyleşinin konuğu Uzman Psikolog Oyun Terapisti Karin Natan oldu.
 Karne alan çocukların bir sonraki öğrenim yılına daha verimli başlayabilmeleri için yaz tatilinin önemini vurgulayan Orhan Gümüşel, sağlıklı olmayan bir yaz tatilinin sonunda okula başlayan çocukların ilk yarı bitmeden yorulduğunu ve verimliliklerinin düştüğünü söyledi.

Katılımcıların sorularını yanıtlayan uzmanlar, ailelerin içine girdikleri yarış sonucunda çocuklarına yaşattıkları stresin çocukların yaz tatilinde  yeteri kadar dinlenmelerine engel olduğunu vurguladılar.  Uzman Psikolog Karin Natan, eskiden ödül ve eğlence anlamına gelen yaz tatili ve karnenin artık çocuklar için sadece kaygı olarak algılandığını söyledi.
 Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu da yaptığı açıklamada, pozitif yaşam buluşmalarına Bakırköylülerin ilgisinin fazla olduğunu ifade ederek önümüzdeki dönemde de farklı konularda pozitif yaşam buluşmalarını devam ettireceklerini belirtti.