İzmir'de öğrenciler İmam Hatip'e gitmeyince okul yönetimi 'özel kampanya' yaptı

İzmir'de öğrenciler İmam Hatip'e gitmeyince okul yönetimi 'özel kampanya' yaptı

İzmir’in Buca ilçesinde eğitim veren Buca İmam Hatip Okulu, öğrenci bulmak için reklam kampanyası başlattı. Eğitim Sen 5 No’lu Şube Yürütme Kurulu Üyesi Savaş Candemir,  “Laik bir eğitimin verildiği iddia edilen İmam Hatip Okulunun özel okulmuş gibi reklam kampanyası yapması kabul edilemez” dedi

YURT Gazetesi-Özgür Tuğrul/ İzmir Buca’da eğitim veren Buca İmam Hatip Okulu, yeterli öğrenci sayısına ulaşamamasının ardından özel okul gibi  reklam kampanyası başlattı. Okul yönetimi, el broşürü ve afiş gibi reklam mecralarını kullanarak, okula öğrenci çekmeye çalışıyor. 

Devlet İmkanıyla Özel Reklam

Yaşanan süreçle ilgili de açıklamalarda bulunan Eğitim Sen 5 No’lu Şube Yürütme Kurulu Üyesi Savaş Candemir,  “Laik bir eğitimin verildiği iddia edilen İmam Hatip Okulu’nun özel okulmuş gibi  reklam kampanyası yapması kabul edilemez. Devletin imkanlarını kullanarak, sanki özel okulmuşçasına öğrenci arayışına girmek normal bir okulun yapabileceği bir iş değildir. Çünkü buna İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden tutunda Kaymakamlığa kadar izin verilmesi olanak dışıdır. Lakin,  İmam Hatip Okulları’nın özendirilmesi amacıyla ses çıkarılmıyor” dedi.

Okullar Birbiriyle Yarışamazlar

Candemir, ‘Okul yönetimi velilerin ilgisini çekebilmek amacıyla dağıttığı broşürlerin yanı sıra hediyeler de göndererek, öğrenci sayısını arttırmaya çalışıyor. Bu durum devlet okulları arasında bir rekabet doğurmaktadır. Devlet okulları birbiriyle  yarışamazlar” diye sözlerini noktaladı. 
 
Veliler Hukuk Mücadelesini Kazanmıştı

Geçtiğimiz yılda Buca’da eğitim veren Hüseyin Avni Ateşoğlu Okulu’nun ek binasının Buca İmam Hatip Okulu’nun kullanımına verilmesi üzerine veliler tarafından başlatılan hukuk mücadelesi kazanılmıştı. Aynı okul şimdi de öğrenci sayısını arttırabilmek amacıyla reklam mecralarını kullanmıyor.