Karasar, "Öğrenciler hayallerinde ki üniversitelerde eğitim almalılar

Karasar, "Öğrenciler hayallerinde ki üniversitelerde eğitim almalılar

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu, ÖSYM'nin internet sitesinden geçtiğimiz günlerde yayımlandı

  18-26 Temmuz 2017 tarihleri arasında yapılacak üniversite tercihleri ile ilgili  açıklama yapan Maltepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şahin Karasar, öğrencilerin tercih yaparken içlerinden gelen sesi dinlemelerini ve hayallerinin peşinden koşmaları gerektiğini söyledi.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu, ÖSYM'nin internet sitesinden geçtiğimiz günlerde yayımlandı. Buna göre, üniversite tercihleri 18-26 Temmuz 2017 tarihleri arasında yapılacak. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Maltepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şahin Karasar, "Öğrenciler hayallerini gerçekleştirebilecekleri üniversitelerde eğitim almalılar. İnşallah kendi kararları da o yönde olur. İstanbul'da eğitim almak büyük bir şanstır.

Fakat İstanbul'da yaşarken de bir kampüs üniversitesinde olmak hem de şehrin ve doğanın içinde bir kampüs üniversitesinde olmak ayrıca önemli bir kazanımdır. Kampüs içerisinde her türlü sosyal, akademik ve kültürel etkinliklerin yapılacağı alanlarının olması da önemli. Öğrenciler tercih edecekleri üniversitenin akademik kadrosunun çok sağlam olmasına baksın.

Öğrenciler kendilerine sunulan bursları inceleyip bu bursların dışında yurt dışı veya yurt içi akademik ve sosyal etkinliklere katılım durumlarına dikkat etmelerini tavsiye ederim. Tercih yapmadan önce öğrenciler mutlaka hayallerindeki üniversiteleri ziyaret edip ortamını deneyimlesinler" dedi.