Kemerburgaz Üniversitesi'nin yeni ismi belli oldu

Kemerburgaz Üniversitesi'nin yeni ismi belli oldu

Erdoğan'ın onayıyla yürürlüğe giren KHK ile ismi değişecek olan 6 üniversiteden biri olan Kemerburgaz Üniversitesi'nin yeni adı belli oldu. Üniversite artık Altınbaş Üniversitesi olarak devam edecek.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan onayıyla Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 7033 sayılı "Sanayinin Geliştirilmesi ve Üretimin Desteklenmesi Amacıyla Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" ile beraber adı değişen 6 üniversiteden biri olan İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi, Altınbaş Üniversitesi olarak öğretim hayatına devam edecek. İsim değişikliğinin nedeni ile ilgili açıklama yapan Altınbaş Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ali Altınbaş, "Aslında bu üniversitenin ilk müracaat ismi Altınbaş Üniversitesi olmuştu. O zaman Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) önerisiyle üniversitenin Kemerburgaz'da kampüsü olması nedeniyle İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi olmuştu. Kemerburgaz'daki kampüs olmayınca ailenin de arzusuyla gerçek ismine şimdi dönmüş oldu. Gerçek müracaatımız  Altınbaş Üniversitesi idi yani ilk başta" diye konuştu.


"İNSANLARA BALIK VERMEYİ DEĞİL BALIK TUTMAYI ÖĞRETMENİN YOLU EĞİTİM"

Altınbaş, eğitim sektörünün baba Mehmet Altınbaş'tan vasiyet olduğunu ve aile tarafından bir sosyal sorumluluk projesi olarak bakıldığını söyleyen Altınbaş, konuşmasını şöyle noktaladı:

"Biz babamızın ve ailemizin de önem verdiği eğitime sosyal sorumluluk yapacaksak bunun en iyi yolu  eğitim diyoruz. Yani insanlara balık vermeyi değil balık tutmayı öğretmenin yolunun eğitim olduğunu düşünüyoruz. Bunun için de aile vakfımız eğitim kurumunu seçmişti bir sosyal sorumluluk projesi olarak. Üniversitemizi tercih eden öğrenciler üniversitemizin özünün eğitimle ne kadar ciddi ilgilendiğinin ailemizin ne kadar bu işe destek verdiğinin farkında olacaklarını ümit ediyorum."

Altınbaş Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çağrı Erhan ise isim değişikliği konusunda akademik ve idari personel ile öğrenciler arasında anket yapıldığını, çoğunluğun değişikliği uygun gördüğünü söyleyerek şöyle devam etti:

"Aslına bakarsanız Mehmet Altınbaş Eğitim ve Kültür Vakfı yani üniversitemizin kurucu vakfı 2008'de ilk YÖK'e başvuru sırasında Altınbaş Üniversitesi adını öneriyor. Fakat o tarihte YÖK o bölgede bulunan bir arsamız sebebiyle İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi adıyla kurulmasını öngörüyor. Bu isimle 2008'de kuruldu ama kurulduğu tarihten itibaren Altınbaş Üniversitesi ismi vakfın mensuplarının içinde bir uhde olarak kalmıştı. Nitekim biz 2 yıl evvel üniversitemiz akademik ve idari personelle öğrencilerimiz arasında İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi olarak mı kalalım? Yoksa kurucu vakfımızın ismi olan Altınbaş Üniversitesi olarak mı anılsın? diye  bir anket yaptık.  Katılımcıların büyük çoğunluğu Altınbaş Üniversitesi adıyla anılmasının üniversite açısından daha doğru olacağını söylediler. Biz de bunu bir veri kabul edip resmi girişimlerde bulunduk. Evvela senatodan kararımızı aldık, kurucu vakfımız bir karar aldı, mütevelli heyet bunu onayladı ve akabinde YÖK'e başvurduk ve yaklaşık 1 buçuk yıllık bir süreç içerisinde Sayın Cumhurbaşkanımızın ilgili yasayı onaylamasıyla 1 Temmuz 2017 itibariyle üniversitemizin adı Altınbaş Üniversitesi olarak değişmiş oldu."

"DEĞERLER VE HEDEFLERİMİZİ AYNI ŞEKİLDE DEVAM ETTİRİYORUZ"

Erhan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Üniversitenin zaten en başta kurulan Mehmet Altınbaş Eğitim ve Kültür Vakfı'nın kurulmasıyla beraber belirlediği değerler ve hedefler var. O değerler ve hedeflerimizi aynı şekilde devam ettiriyoruz. 10 yıllık Kemerburgaz Üniversitesi tecrübesini Altınbaş Üniversitesi adıyla geleceğe taşıyoruz. Zaman içerisinde fakülte sayımızda artış söz konusu oldu. En son Uygulamalı Bilimler Fakültesini kurduk. Önümüzdeki yıl Sağlık Bilimleri Fakültesini kuracağız. İşletme Fakültesinin kuruluşu YÖK tarafından uygun bulundu. Onun da önümüzdeki akademik yılda açılmasını bekliyoruz. Aynı şekilde araştırma ve uygulama merkezlerimizin sayısında bir artış söz konusu. Stratejik planımız yürürlüğe girdi ve bu stratejik plan çerçevesinde 3 önemli alanda yani eğitim-öğretim alanında, araştırma alanında ve topluma hizmet alanında Altınbaş Üniversitesi olarak İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi'nden devraldığımız mirası daha da ileri taşımak için hem güçlü vakıf desteğimizle hem de mütevelli heyetimizin güçlü desteğiyle ama en fazla da akademik ve idari kadromuzun gayretleriyle çalışmaya devam edeceğiz. Hedefimiz Türk yükseköğretiminde en güçlü vakıf üniversiteleri arasında yer almak ve bu 3 alanda sayılı üniversitelerden biri haline gelmek."