MEB lise 2. nakil sonuçları açıklandı!

MEB lise 2. nakil sonuçları açıklandı!

Lise nakil sonuçları için E Okul ve MEB ana sayfası üzerinden beklenti sona erdi.

Liselere 2. nakil aşaması için tercihlerini gerçekleştiren binlerce öğrenci, bakanlığın değerlendirme sonuçlarına kilitlenmişti. E Okul ekranı üzerinden tamamlanan tercih işlemlerinin ardından birçok öğrenci, 2. nakil sonuçlarını MEB'in sonuç ekranından öğrenebilecek. İşte, yaklaşık 40 bin öğrencinin bir okula yerleşmek için tercih işlemini gerçekleştirdiği 2. nakil sonuçları sorgulama ekranı ve boş kontenjanlar bilgisi
Milli Eğitim Bakanlığı'nın boş kontenjanlar dahilinde kabul ettiği 2. nakil tercih sonuçları, bugün erişime açıldı. Binlerce kişinin merakla beklediği MEB 2. nakil sonuçları, bakanlığın değerlendirmeyi tamamlamasının ardından öğrencilerin erişimine açıldı. Bu aşamada da herhangi bir okula yerleşemeyen öğrenciler, E-Okul üzerinden 3. nakil tercihi için işlemlerine başlayacak. İşte, MEB lise 2. nakil sonuçları hakkında detaylı bilgiler

2. NAKİL TERCİH SONUÇLARI AÇIKLANDI

Liselere yerleştirmelerde E-Okul üzerinden tercih yapıp giremeyen 91 bin 687 öğrenciden ise 45 bin 670’i, birinci nakil dönemi sonucunda sınavlı veya sınavsız okullara kayıt hakkı kazanmıştı. 17 Ağustos tarihinde sona eren ikinci nakil dönemiyle birlikte, yaklaşık 40 bin öğrenci yerleştirilmeyi bekleyecek. Bu dönemde de yerleşemeyen öğrenciler, 3. nakil dönemini bekleyecek. Üçüncü dönem 27-31 Ağustos aralığında gerçekleşecek.

FARKLI OKUL TÜRÜ ZORUNLULUĞU YOK
- Merkezi sınav puanı ile öğrenci alan okullara yerleşen öğrencilerden okul değiştirmek isteyenlerin, yerleştirmeye esas nakil döneminde tekrar yerel yerleştirme ile öğrenci alan okulları tercih etme zorunluluğu bulunmuyor.

- İlk yerleştirmede tercihine yerleşen öğrencilerin, yerleştirmeye esas nakil tercih dönemlerinde Kayıt Alanı’ndan okul tercih etme zorunluluğu yok. Ancak, tercihlerine yerleşemeyen öğrenciler, yerel yerleştirmeye esas nakil tercihlerinde ilk tercihini Kayıt Alanı’ndan seçmek kaydıyla en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabiliyor. Tercih yapan öğrencilerin farklı okul türü tercih etme zorunluluğu yok.

 TERCİH LİSTESİNİN ÇIKTISI ALINACAK

- Sınava katılmayan öğrencilere Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar tercih ekranı açılmayacak.

- Yerleştirmeye esas nakil başvuruları, tercih edilecek okulun boş kontenjanına bakılmaksızın herhangi bir ortaokul veya imam hatip ortaokulu müdürlüğüne başvurarak yapılabiliyor.

- Tercihler, sisteme okul müdürlüğü tarafından girilerek onaylandıktan sonra iki nüsha çıktısı alınacak, bir nüshası imza karşılığı veliye verilecek ve diğer nüshası okulda saklanacak.

BOŞ KONTENJAN SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Lise tercihlerini yapan ancak herhangi bir okula yerleşemeyen öğrenciler, ikinci sonuçların ardından yeniden tercihlere odaklanacak. Nakil yerleştirmelerine E Okul üzerinden açıklanan veriler aracılığıyla erişebilecek olan öğrenciler, boş kontenjan bilgilerinden yararlanacak. Boş kontenjan bilgileri aşağıdaki linkten sorgulanabilecek.