Milli Eğitim Bakanı Yılmaz: Türkiye'deki ikili eğitimi kaldıracağız!

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz: Türkiye'deki ikili eğitimi kaldıracağız!

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, '2019 yılının sonuna kadar Türkiye'deki ikili eğitimi kaldıracağız. Kaliteli bir eğitimin olmazsa olmaz unsurların biri ikili eğitimin kaldırılması' dedi.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Kocaeli'nin Başiskele ilçesinde bir otelde düzenlenen Türkiye Öğrenci Meclisi Başkanları Kurultayı'na katıldı. 

Kaliteli bir eğitim için ikili eğitimin kaldırılacağını söyleyen Bakan Yılmaz şunları kaydetti:

"Eğitime erişim imkanlarını artırdık. 1 milyon 300 bine yakın evladımızı taşıyoruz eğitime ulaşsın diye. Orta öğretimde de brüt okullaşma yüzde 100 olsun demişlerdi, koyduğumuz hedefin de üstündeyiz. 5 milyon 600 bin öğrenci ikili eğitim alırken, şimdi 4 milyon 300 bin öğrenci ikili eğitim alıyor. Oran ilköğretimde yüzde 57'den yüzde 43'e düştü. Ama Allah nasip ederse 2019 yılının sonuna kadar eğer Kocaeli'yi çözersek inşallah, İstanbul da ondan sonra gelir, Türkiye'deki ikili eğitimi kaldıracağız. Neden ikili eğitimi kaldıracağız diyoruz, kaliteli bir eğitimin olmazsa olmaz unsurların biri ikili eğitimin kaldırılması da ondan. Yine orta öğretimde ikili eğitimde 891 bin öğrenci eğitim alırken, geçen yıl için söylüyorum 379 bine düştü. Oranı yüzde 36'dan yüzde 7'ye düştü."

EĞİTİM DENİLİNCE BAKAN'IN AKLINA 'İŞ GÜCÜ' GELDİ! 

Ülkelerin gücünün eğitimli işgücünden geldiğini iddia eden Bakan Yılmaz, Türkiye'nin en iyi yatırımının beşeri sermayeye yapılan olduğunu söyledi.

Bakan Yılmaz, "Ekonomi için eğitim önemlidir, demokrasinin gelişmesi de ancak kaliteli bir eğitimle mümkündür" dedi.