Milyonlarca öğrenci bugün sınava giriyor

Milyonlarca öğrenci bugün sınava giriyor

Milyonlarca öğrencinin beklediği üniversiteye giriş sınavı bugün yapılıyor.

Bu yıl ilk kez Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ismiyle yapılacak olan sınava başvuru sayısı 2 milyonu aştı.

Üç oturum halinde gerçekleşecek olan sınavda ilk oturum olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) bugün, ikinci oturum olan Alan Yeterlilik Testi (AYT) ile üçüncü oturum olan dil sınavı yarın gerçekleşecek.

TYT, Türkçe ve Temel Matematik sorularından oluşacak. Türkçe ve Temel Matematik soruları geçen senelerde olduğu gibi bu sınavda da Milli Eğitim Bakanlığı’nın ortak müfredatına dayalı olacak. Bütün adayların birinci oturuma girmesi zorunlu.

TYT’de 40 adet Türkçe, 40 adet Temel Matematik, 20 sosyal bilimler ve 20 fen bilimleri sorusu olacak. Sınavın süresi 135 dakika olacak.
Bu test, aynı zamanda önlisans ve lisans programlarının tercih edebilmesi için yükseköğretime giriş baraj puanlarını belirleyecek. Adayların bir önlisans programını tercih edebilmeleri için TYT puanının en az 150 olması gerekli.

Sınav 10.15’te başlayacak. Öğrencilerin bu saatten yarım saat önce sınava girecekleri okula gelmesi isteniyor. Daha önce uygulanan geç kalma mağduriyetleri ile ilgili esneyen ÖSYM yine de en geç adayların 10.30’da okulda olmasını istiyor. Bu dakikadan sonra gelenler okula giremeyecek.

Ayrıca ÖSYM tarafından YKS girecek adaylardan yanlarında fotoğraflı kimlik belgesi getirmeleri istendi. ÖSYM nüfus cüzdanı, pasaport veya ehliyeti olmayanların geçici kimlik belgesiyle sınava girebileceğini açıkladı.