Müdür bey emretti: O öğrencileri İmam Hatip'e çekin

Müdür bey emretti: O öğrencileri İmam Hatip'e çekin

Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürü Vural ilçedeki okullara, “Öğrencileri imam hatiplere çekin” talimatı verdi. Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aydoğan: Bu yazı Anayasal bir suçtur Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) gerici vakıf ve cemaatlerle imzaladığı protokollerle dinselleşen eğitimde birbiri ardına yaşanan skandallara bir yenisi daha eklendi. Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden bölgedeki tüm imam hatip ortaokullarına, “5’inci sınıf öğrencileri imam hatiplere kazandırın” talimatı verdi.

BirGün'den Mustafa Mert Bildircin'in haberine göre; Antalya Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüdai Vural, ilçedeki tüm imam hatip drtaokullarına skandal bir yazı gönderdi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Vural, talimat yazısında, “2017-2018 eğitim öğretim yılında mevcut ortaokullarımızdaki 5’inci sınıf öğrenci sayılarınızın en az yüzde 35’ini İmam Hatip Ortaokullarımıza kazandırmak için gerekli özenin ve hassasiyetin gösterilmesi hususunda gereğinin yapılmasını rica ederim” ifadelerine yer verdi.

'ANAYASAL SUÇTUR'

İmam hatip ortaokullarına verilen bu talimatın kabul edilemez olduğunu dile getiren Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aydoğan, “Eğer biz Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşıyorsak ve laik bir ülkedeysek, bu yazı Anayasal bir suçtur” diye konuştu.

'İMAM HATİP ZORUNLU TERCİH HALİNDE'

Anayasal bir suçun devlet eliyle işlenebilmesinin eğitimdeki karanlık gidişin sonucu olduğunu dile getiren Aydoğan, “Onlar, ‘Biz kadrolaştık ve tüm müdürlükler bizde’ diyor. Tüm müdürlükler de, olduğu yere torpiller üzerinden yerleştiği için bu yazıyı görev edinecekler. Çocuklar üzerinde baskı oluşturacaklar” dedi.

4+4+4’ten sonra çocukların “imam hatip okullarına giden ve gitmeyen” diye ayrıldığını ve imam hatip okullarına “sonsuz” olanaklar sağlandığını dile getiren Aydoğan, “İmam hatip okullarının servisleri ve yemekleri ücretsiz sağlanıyor. Donanımları çok fazla. Bu şartlar altında imam hatip okulları, yoksul aileler için zorunlu tercih haline getirildi” ifadelerini kullandı.

'TÜM OKULLARI İMAM HATİP YAPMAK İSTİYORLAR'

Çocuklar üzerinden bir kutuplaştırma tehlikesinin örgütlenme hali ile karşı karşıya olunduğuna dikkat çeken Feray Aydoğan, şunları söyledi: 

“İlçe Milli Eğitim Müdürü’nün gönderdiği yazıyla 4+4+4’ün veya Ensar protokolünün neye hizmet ettiğini daha net gördük. Tüm okulları imam hatip yapmak istiyorlar. Bilimin reddedildiği bir eğitim sistemi kurarak buradan kendi nesillerini yetiştirme derdindindeler ve bu süreç devlet eliyle tesis ediliyor. Teslim olmayacağız.”