Öğrenciler tek tek arandı... 'Hepimize yapılmış bir hakaret!'

Öğrenciler tek tek arandı... 'Hepimize yapılmış bir hakaret!'

Diploma töreni öncesi cübbelerini giyen öğrenciler, herhangi bir protesto girişimine karşı törenin yapılacağı salona girmeden önce araştırma görevlileri tarafından arandı. Duruma tepki gösteren öğrenciler basın açıklaması yayınladı.

Ege Üniversitesi’nin mevcut öğrencileri ile mezun öğrencileri, bu uygulamaya sosyal medya hesapları üzerinden tepki gösterdi.

İLK KEZ BİR ÜNİVERSİTEYE EMNİYET MÜDÜRÜ ATANDI

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, göreve geldiği ikinci gün İzmir Valisi ve İzmir Emniyet Müdürü ile toplantı yapmış, toplantılar sonucunda Bornova İlçe Emniyet Müdürü Ramazan Çankaya, Ege Üniversitesi 'ne hususi emniyet müdürü olarak atanmıştı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Rektör Budak, "Bornova 2'nci Sınıf Emniyet Müdürü Ramazan Çankaya bizim güvenlik birimlerimizle bir toplantı yaptı. Emniyet, Ege Üniversitesi ile ilgili almamız gereken tedbirler konusunda bize 3-4 maddelik rapor verdi.  Bizim için öğrencilerimiz ve onların huzuru ve güvenliği de çok önemli" demişti. 

'HER BİRİMİZE YAPILMIŞ BİR HAKARET'

Ege Üniversitesi mezunlarının yayımladığı basın açıklaması şöyle:

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi 2018 diploma töreninde; cübbelerini giyen öğrenciler, törenin yapılacağı salona giriş yapmadan önce, araştırma görevlileri tarafından herhangi bir politik protesto girişimine karşı aranmıştır.

Bizler; özgür sinemacılar, özgür gazeteciler, özgür reklamcılar ve özgür iletişimciler olarak, yapılan bu uygulamayı her birimize yapılmış bir hakaret olarak algılıyoruz.

Bizlere okul sıralarında öğretilenler ışığında, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin diplomalı mezunları olarak, bu hareketi reddediyor ve kınıyoruz.

Akıbeti bir dekanın, bir rektörün iki dudağının arasında olan araştırma görevlisi arkadaşlarımız ile bize toplumsal sorumluluk bilinci ile hareket etmenin önemini anlatarak ‘dik durmayı’ öğreten hocalarımıza bir şey söylemek yerine kendilerini vicdanlarıyla başbaşa bırakıyoruz.

Bizi, akademisyenlerini ve üniversitemizi utanç verici duruma düşürdüğü için eleştirel bir pankart görmeye dahi tahammül edemeyen, sansürcü ve baskıcı zihniyetin timsali Ege Üniversitesi Rektörü’nü kınıyor, saygı da duymuyoruz.

Saygılarımızla,

İMZA

Yeşim Yavuzer, Efe Yelbuğa, M Coşkun Tamer, Emek Özkan, Alican Özkeskin, Denizcan Sarı, Mustafa Sayın, Gökhan Sevim, Batuhan Soysal, Anıl Karaca, Berkay Erden, Dilara Eskitoğlu, Erman Uzun, Demet Taşkafa, Mehmet İşler, Onur Deniz, Yağız Barut, Ürgen Tepe.