Öğrencilere zorunlu imam hatip kitapçığı!

Öğrencilere zorunlu imam hatip kitapçığı!

Yenimahalle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan ‘İmam Hatip Ortaokulları Tanıtımı’ kitapçığı ilçedeki tüm okullara dağıtılırken, 4. sınıf öğrencilerine imza karşılığında ‘zorunlu’ olarak dağıtıldı.

Yenimahalle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, ‘İmam Hatip Ortaokulları Tanıtımı' kitapçığı hazırlayarak ilçedeki tüm okullara dağıttı. Kitapçık 4. Sınıf öğrencilerine imza karşılığında ‘zorunlu' olarak verildi.
Kitapçıkta Yenimahalle İlçe Milli Eğitim Müdürü Muzaffer Gül'ün öğrencileri imam hatiplere teşvik eden bir yazısı yer alırken, peygamberimizin ‘İlim öğrenmek kadın ve erkek her Müslüman üzerine farzdır' hadisine de yer verildi. Kuşe kağıda basılan 64 sayfalık kitapçığın arka kapağında “Bilimin ışığında, Hakk'ın yolunda örnek insan yetiştirmek için varız” yazıldı.
”EN İYİSİ İMAM HATİP”
İmam Hatip okullarında düşünen, sorgulayan, inancını aklıyla bütünleştiren öğrencilerin yetişmesinin sağlandığı; din öğretiminde şekilcilikten uzak, ahlaki öğretilerin felsefesinin önemsendiği, baskıcı değil çözümleyici ve yorumlayıcı bir eğitim anlayışına sahip olunduğu belirtildi. Kitapçıkta imam hatip okullarındaki ve normal ortaokullardaki dersler çizelge ile karşılaştırıldı, Yenimahalle'deki tüm imam hatip okulları adresleri, tarihçeleri ve etkinlikleri ile detaylı olarak tanıtıldı. Öğrencilerin imam hatip okullarına teşvik edilmesi için “Amacımız, milli ve manevi değerlerine bağlı, vatanını, milletini, bütün insanlığı, yaratılanı seven, çalışan, akademik anlamda başarılı, ahlaklı ve karakteri güzel öğrenciler yetiştirmektir denildi.(Sözcü)