Ösym, başvuru tarihlerini açıkladı

Ösym, başvuru tarihlerini açıkladı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nden (ÖSYM) yapılan açıklamaya göre, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) kılavızu açıklandı. YKS için 1 Mart’ta başlayacak başvurular, 21 Mart’a kadar devam edecek.

Kılavuzda yer alan bilgilere göre, YKS’ye başvuran tüm adayların, Temel Yeterlilik Testine (TYT) katılmaları zorunlu. Diğer oturumlar isteğe bağlı. 2017-2018 öğretim yılında ortaöğretim kurumlarının (lise veya dengi okullar, açık öğretim liseleri) son sınıfında okumakta olan öğrenciler; ortaöğretim kurumlarının son sınıflarında beklemeli durumda bulunanlar; ortaöğretim kurumlarını bitirmiş olanlar; ortaöğrenimlerini yurt dışında tamamlayıp durumları yukarıdakilerden birine uyanlar 2018-YKS’ye başvurabilecekler. 

GEÇ BAŞVURUDA SINAV ÜCRETİ ARTIYOR
Başvurular 1-21 Mart tarihleri arasında yapılacak. Sınav ücretleri ödemesi için son gün ise 22 Mart. Temel Yeterlilik Testi (TYT), Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) sınavlarının ücretleri 50’şer lira. Başvuru ücretiyle sınav koordinatörlüklerinden yeniden şifre edinme ücreti 5, ek yerleştirme ücreti 15 TL. Başvuru tarihi kaçıranlar için geç başvuru günü ise 4 Nisan. Sınav ücretinin aynı gün ödenmesi gerekiyor. Geç başvuru gününde TYT, AYT, YDT sınav ücretleri ise 75 TL olacak.