TEOG sonuçları açıklandı!

TEOG sonuçları açıklandı!

Binlerce adayın merakla beklediği TEOG sonuçları az öne açıklandı! 1 milyon 200 bin öğrencinin heyecanlı bekleyişi sona erdi TEOG sınav sonuçları az önce resmi sitede açıklandı! İşte 2016 TEOG sonuçları...

TEOG sınav sonuçları açıklandı. Sonuçlar MEB'in internet sitesinden öğrenilebiliyor
Sonuçları öğrenmek için linke tıklayabilirsiniz
 Lise hayatımızda önemli bir yere sahip olan bu dönem oldukça önemlidir. İş hayatımızı, arkadaşlık hayatımızı ve en derinden etkileyen olayların bu zamanda yaşanması nedeni ile insanların yaşamında bu dönemi oldukça büyüktür. İnsanların yaşamından bu kadar öneme sahip olan bu dönemde lisemizi iyi seçmeliyiz. Lise hayatı sayesinde elde edecek olduğumuz başarı ile bizler üniversite seçimi ve de bölüm seçimi de yaparız. İyi bir lise demek iyi bir üniversite ve iyi bir meslek iyi bir gelecek demek olduğu için çocukların küçük yaşlarda hayatlarında meydana gelen çeşitli sınavlardan başarılı olmaları gerekir. Eğitim öğretim alanında sistem olarak gerçekleştirilen çeşitli değişiklikler sonucunda artık ilkokul eğitimi dört yıl ve ortaokul eğitimi de dört yıl olmuştur. Dörder dörder oluşturulan bu eğitim sisteminin son dört yılında yani sekizinci sınıf öğrencilerinin katılım sağlamış olduğu bu dönemde öğrenciler Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen sınavlara girmişlerdir.
   Sekizinci sınıftan liseye geçiş için girmeleri zorunlu olan bu sınavda elde ettikleri başarılara göre öğrenciler yapmaları gereken tercihler sonucunda istedikleri liseye yerleşebilirler. Bunun için son yıllarda kesin uygulamaya geçilmiş olan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı adı verilen bu sınava katılım sağlayan binlerce öğrenci vardır. Lise eğitiminin de zorunlu olması sonucunda vatandaşlar sınavlara girerek çeşitli okulları kazanabilme şansına sahip olurlar. Liselerde kendi arasında bölümlere ayrılarak bir baraj puanı belirler ve bu puana göre öğrencileri okullarına alırlar. Bunun için ortaokul son sınıf öğrencilerinin TEOG adı verilen sınavdan iyi bir puan almış olmaları gerekir. TEOG puanları, okullarda girmiş oldukları sınavların ortalamaları sonucunda iyi bir yüzdede olan öğrenciler lise tercihlerinde daha kolay bir liseyi tercih edebilirler. Böylece yapacak oldukları çeşitli alanlarda ki lise tercihleri için TEOG sınav sonuçlarının ne olduğunu merak ederler.
 TEOG adı verilen bu sınavda yeteri kadar başarı sağlayabilmeleri için öğrencilerin bu sınavlardan iyi not almaları gerekir. Temel dersleri olan matematik, Türkçe, yabancı dil, din kültürü ve ahlak bilgisi, fen ve teknoloji, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük olmak üzere toplam altı farklı dersten sınava girerler. Kasım ve nisan aylarında iki oturum şeklinde yapılan bu sınav iki güne bölünmüştür. Yani öğrenciler ilk gün üç dersin ikinci gün de geriye kalan diğer üç dersin sınavına girerler. Girecekleri bu altı dersten her birinden yirmi soru sorulur. Bu yirmi sorunun her biri için yapılan yanlış cevap doğruları götürmeyecektir. En son olarak nisan ayında yapılan TEOG sınavının sonuçları henüz daha açıklanmamıştır. Binlerce öğrencinin merakla beklediği TEOG sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı ise belirli değildir. Kasım ayında yapılan TEOG sınav sonuçları sınavdan elli gün sonra açıklanmıştı. Yine aşağı yukarı bu zaman dilimi sonrasında TEOG sınav sonuçları açıklanabilir. TEOG sınav sonuçları açıklandığında öğrenciler TEOG sınav sonuçlarını öğrenebilmek için e-okul sistemine giriş yapabilirler. İnternetten e-okula girerek kolayca TEOG sınav sonuçlarını öğrenebilirler.