Üç yaşındaki çocuklara okulda takkeli türbanlı namaz

Üç yaşındaki çocuklara okulda takkeli türbanlı namaz

MEB’e bağlı özel bir anaokulunda üç yaşındaki çocuklara namaz kıldırıldı.

Dini vakıf ve derneklerle imzalanan işbirliği anlaşmaları ile dinselleştirilen eğitimde yaşanan gerici uygulamalara bir yenisi daha eklendi.

İstanbul Pendik’te bulunan bir anaokulundaki çocuklara takke ve türban taktırılarak namaz kıldırıldı. Yaşları üç ile altı arasında değişen çocukların namaz kıldığı görüntüler anaokulunun sosyal medya hesabı üzerinden, “Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olmamız Müslümanlığın gerektirdiklerini öğrenmemizi engelleyemez çok şükür” notuyla paylaşıldı.

MEB engelleyemez

Pedagogların, “Küçük yaşta çocuklara dini kavram ve ritüellerin öğretilmesi ilerleyen yaşlarda çocukta tahribata yol açar” uyarısına karşın İstanbul’da MEB’e bağlı özel bir anaokulundaki çocuklara namaz kıldırıldı. En küçüğü üç en büyüğü ise altı yaşında olan yedi çocuğun başlarında takke ve türban ile namaz kıldığı görüntüler kurumun sosyal medya hesaplarından da paylaşıldı. İstanbul’da 2012 yılında kurulduğu öğrenilen anaokulunun internetten paylaştığı videonun altına, “Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı bir kurumuz. Bağlı olmamız değerlerimizi, Müslümanlığın gerektirdiklerini öğrenmemizi engelleyemez çok şükür” notu düşüldü.

Dört ayrı sınıfta üç, dört, beş ve altı yaşındaki çocuklara okulöncesi eğitimi veren anaokulunun, “Değerler Eğitimi” adı altında dini eğitim de verdiği anlaşıldı. Değerler eğitiminin son yıllarda yaygın bir şekilde tüm kurumlarda verildiğini belirten kurumun internet sitesinde anaokulunun amacına ilişkin şunlar kaydedildi:

“Gayemiz Milli ve ahlaki değerleri kazandırmak, öğrencilerimize okulu sevdirmek, zihinsel, bedensel, duygusal, sosyal yönden gelişmelerini ve temel alışkanlıkları kazanmalarını sağlamak. Kendilerini ifade edebilmelerine imkan sağlamak. Yaşayarak ve gözlemleyerek öğrenmelerine fırsat vermek. Ülkemizin gelişmesine katkıda bulunabilecek sağlam kişilikli bireyler yetiştirmek.”

Birgün