YÖK'ten üniversitelere 15 Temmuz talimatı

YÖK'ten üniversitelere 15 Temmuz talimatı

Yükseköğretim Kurumu (YÖK), üniversitelere gönderdiği yazıyla 15 Temmuz Darbe Girişimi konusunda üniversitelerin yurt dışında bulunan akademik kamuoyunu bilgilendirmesi talimatını verdi.

Evrensel’den Birkan Bulut’un haberine göre YÖK Başkanı Yekta Saraç imzalı yazıda, darbe girişiminde hayatını kaybedenlerin yüzde 30’unun, gazilerin ise yüzde 24’ünün bir üniversiteden mezun olduğu belirtildi. Ancak geçen günlerde konunun çarpıtılarak 15 Temmuz’a ilişkin “gerçek verilere dayanmayan bilinçli bir algı yönetimi sürdürüldüğü” iddia edilen yazıda, yükseköğretimin tüm unsurlarının birlikte mücadele etmesi gerektiği belirtildi.

Akademik camianın devletin yanında durması, demokrasi ve gelecek için aktif girişimlerde bulunmasının gerekli olduğunun da ifade edildiği yazıda, üniversitelere şu talimatlar verildi:

“Üniversitenin yurt dışında işbirliğinde bulunduğu üniversitelere, kurumsal olarak bilgilendirme yapması”, “Üniversitedeki akademisyenlerin işbirliği içinde bulundukları yurt dışındaki akademisyen partnerlerine bilgilendirme yapmaları için teşvik edilmesi”, “Üniversitede 15 Temmuz kalkışmasına dair gerçek verilerin paylaşıldığı etkinlik ve bilgilendirme toplantıları yapılması.”