ABD'nin Rus doğal gazı kullandığı ortaya çıktı

ABD'nin Rus doğal gazı kullandığı ortaya çıktı

ABD kendi belirlediği ticaret kurallarıyla keyfi bir şekilde dünya ekonomisini devralmaya çalışırken kendisinin Rus doğal gazını aldığı ortaya çıktı.

ABD Rusya'ya ticari ambargolar uygulamaya devam ederken sıvılaştırılmış Rus doğalgazının ABD tarafından satın alındığı ortaya çıktı.

Rusya ile enerji işi yapan ülkelere ambargo tehdidi savuran ABD Rus doğalgazını kullanıyor. Russia Today'de yer alan bir habere göre sıvılaştırılmış Rus doğalgazı (LNG) taşıyan bir gemi Boston Limanı'na demirledi.

Fransız enerji şirketi Engie'ye ait geminin LNG taşıdığı liman yetkilileri tarafından Sputnik'e doğrulandı. Liman görevlileri ‘mallarda bir sorun yok' derken geminin Rusya'nın Yamal bölgesinden aldığı LNG'yi İngiltere'nin Grain limanına götürdüğü oradan da Boston'ın Everett bölgesine geldi.

YENİ BİR SEVKİYAT

Öte yandan önümüzdeki günlerde Fransa'nın Dunkirk Limanı'ndan ABD'nin New England bölgesine yeni bir Rus doğalgazı sevkiyatı daha yapılacağı öğrenildi.

YAPTIRIM LİSTESİ GENİŞLEDİ

Geçen cuma günü ABD yönetimi, Rusya'nın Kırım ve Ukrayna'daki varlığı dolayısıyla yaptırım listesini genişletti. ABD Hazine Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 21 şahıs ve 9 şirketin yaptırım listesine dahil edildiği açıklandı.

Reuters'ın aktardığı haberde, yaptırım listesine alınanlardan birinin Rusya Enerji Bakan Yardımcısı ANdrey Cherezov olduğu ve bir diğer dikkat çeken ismin ise Rus mühendislik şirketi Technopromexport'un başkanı Sergey Topor-Gilka olduğu belirtildi.

Yaptırım listesinde yer alan Rostec'in basın sözcüsü, “ABD, diyalog yerine baskı uygulayarak uluslararası ilişkilerini yönetmeye çalışıyor” dedi.