AKP'li Kurtulmuş: Türkiye dünyanın 13. en büyük ekonomisi

AKP'li Kurtulmuş: Türkiye dünyanın 13. en büyük ekonomisi

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "Türkiye, şu anda dünyanın 13. en büyük ekonomisi, birkaç yıl içinde Türkiye, dünyanın 10 en büyük ekonomisinden birisi olacak, bunu da sağlayacağız" dedi.

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Avcılar'da düzenlenen Kars-Ardahan-Iğdırlılar Hemşehri Buluşması'nda, akıllara zarar açıklamalarda bulundu. "Türkiye, şu anda dünyanın 13. en büyük ekonomisi" diyen Kurtulmuş, Türkiye ekonomisinin dünyanın en büyük 10 ekonomisinden birisi olacağını iddia etti.

Kurtulmuş, Türkiye'nin bir seçime daha girdiğini dile getirerek, "Bu seçim, birçok bakımdan önemli bir seçim. Türkiye, 24 Haziran'da yeni bir yönetim modeline geçti ve milletimiz Recep Tayyip Erdoğan'ı Cumhurbaşkanı olarak seçti. 31 Mart her ne kadar belediye seçimi ise de Türkiye'de milletimizin iradesini göstermesi bakımından önemli bir gösterge olacaktır. 31 Mart, Türkiye siyaseti için önemli ve gerçekten hayati bir seçimdir. 31 Mart seçimleriyle Allah bu milletin yolunu bir kez daha açmayı nasip etsin. Türkiye'de artık siyaset iki eksende olacak. Cumhur İttifakı'nın karşısındaki ittifakın, bir benzemezler ittifakı olduğunu hepimiz görüyoruz. Bunların derdi, 'Tayyip Erdoğan gitsin de nasıl giderse gitsin.' Milletimiz sandıkta bu benzemezler ittifakına haddini bildirerek, gereğini yapacak" dedi.

Kurtulmuş, Türkiye'nin büyük ve güçlü bir ülke olması gerektiğini ifade ederek, "Bu istikrar böyle devam etsin, Türkiye kendi savunma sistemlerini birkaç yıl içinde kuracaktır. Artık eski Türkiye yok. Türkiye, büyük Türkiye olma istikametinde hızla yürüyor. 31 Mart seçimleri, yeniden bu iradenin teyit edileceği bir seçim olacaktır. Türkiye artık gelişmiş bir ülkedir, daha da ileriye gidecek ve daha güçlü bir ülke olacak. Türkiye, şu anda dünyanın 13. en büyük ekonomisi, birkaç yıl içinde Türkiye, dünyanın 10 en büyük ekonomisinden birisi olacak, bunu da sağlayacağız. Birileri Türkiye'yi bir alt lige atmaya, ikinci lige göndermeye çalışıyor. PKK da budur,  PYD de budur,  DEAŞ da budur, FETÖ ve dışarıdan Türkiye'ye ekonomik saldırılarda bulunanlar da budur." değerlendirmesinde bulundu.