AKP'li eski vekile FETÖ'den 6 yıl hapis cezası!

AKP'li eski vekile FETÖ'den 6 yıl hapis cezası!

AKP Yalova eski Milletvekili Şükrü Önder, FETÖ davasından 6 yıl 3 ay hapis cezası aldı.

Geçtiğimiz haziran ayında Yalova'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandığı tespit edilen eski AKP Yalova Milletvekili Şükrü Önder gözaltına alınıp tutuklanmıştı.

2002-2007 YILLARINDA YALOVA MİLLETVEKİLLİĞİ YAPTI

O dönemde Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan gözaltı açıklamasında, "Giresun, Siirt, Kütahya ve Malatya'da İl Emniyet Müdürlüğü ile 2002-2007 yıllarında Yalova milletvekilliği yapmış emekli 1. Sınıf Emniyet Müdürü Şükrü Önder, örgüt içi şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandığının tespit edilmesiyle hakkında başlatılan soruşturma kapsamında bugün saat 10.00 sıralarında gözaltına alınmıştır" ifadesi kullanılmıştı. 

'SİLAHLI TERÖR ÖRGÜTÜNE ÜYE OLMA' SUÇUNDAN YARGILANDI

Bugün Yalova Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın üçüncü duruşmasına, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan yargılanan tutuklu sanık Önder, avukatı ve yakınları katıldı.
 
11 KEZ BYLOCK OTURUMU AÇILMIŞ

Mahkeme heyetinin talebi üzerine iddianamenin okunduğu duruşmada, daha önce istenilen dijital materyal analiz raporu paylaşıldı. Rapora göre, GSM hattı ile cihazın birbiriyle örtüştüğü, kriptolu ve şifreli olarak kullanılan ByLock programında 11 kez oturum açıldığı belirlendi.

FETÖ ÜYESİ OLDUĞU KABUL EDİLDİ

Etkin pişmanlıktan faydalanmayan eski AK Parti Milletvekili Önder’in kesin olarak ByLock kullandığının anlaşıldığı, FETÖ üyesi olduğu kabul edilerek cezalandırılması istendi.

Önder, hakkındaki iddiaları reddederek, "ByLock’u kullanmadığıma emin olduğumdan dolayı tahliyemi ve beraatimi talep ediyorum." ifadesini kullandı. Mahkeme heyeti, Önder’i 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı.

FETÖ-PYD soruşturması kapsamında tutuklu olarak yargılananan eski AK Parti Yalova Milletvekili Şükrü Önder Yalova Ağır Ceza Mahkemesi'nce 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.