Alman devleri İzmir de

Alman devleri İzmir de

Ege İhracatçı Birlikleri (EİB), Avrupa Birliği’nin dev ekonomisi Almanya’ya ihracatımızı arttırmak için Almanya Federal Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği işbirliğinde, “Türk-Alman Ekonomi Günü” düzenledi.

“Türk-Alman Ekonomi Günü”ne Bosch, Siemens ve Hugo Boss gibi dünya devlerinin aralarında yer aldığı 27 Alman firması katılırken, 50 Türk ihracat firması Türkiye’nin Almanya’ya ihracatını arttırmak için yüzlerce ikili iş görüşmesi gerçekleştirdi.
 

Alman yatırımcılara davet 
 

EİB Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, Avrupa'nın en büyük ülkelerinden biri olan Almanya'nın Türkiye'nin önemli bir stratejik ortağı olduğunu belirterek, Alman yatırımcıları İzmir ve Ege Bölgesine davet etti.
Ünlütürk, ‘"Oldukça geniş yatırım olanaklarına sahip İzmir ve Ege Bölgesi’ne daha çok dikkat kesilmenizi diliyorum. Ürünlerimizin ülkede daha iyi pazarlanabilmesi ve tanıtılabilmesi için pek çok proje ve çalışma gerçekleştiriyor, fuarcılıkta da dünya lideri olan Almanya’da Türk firmalar olarak birçok fuara iştirak ediyoruz" dedi.
 
İzmir Türkiye’nin batıya açılan kapısı 
 
Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Gökçüoğlu konuşmasında İzmir'in hem potansiyeli, hem konumu, hem de dünyaya bakışı açısından ülkemizin Batıya açılan kapısı olarak tanımlandığını ifade etti.
 
Birlikteliğimizin güçlenmesi gerekiyor
 
Federal Almanya Cumhuriyeti Büyükelçeliği Maslahatgüzarı Robert Dölger, 2007 yılından bu yana ekonomi günlerini düzenlediklerini belirterek, ‘Ticari ilişkiler açısından İzmir'in yurt dışı ile ekonomik bağları söz konusu. Türk ve Alman iş adamlarını buluşturarak yeni iş imkanları oluşturmak ve Almanya'yı tanıtmak istiyoruz. Başkent ve merkezlerden değil bölgelerden de faydalanmak gerektiğini göstermek istiyoruz. Burada İzmir de bir örnek, Türkiye'nin en büyük ekonomik bölgelerinden biri. Burada 150 yıldan beri, Osmanlı döneminden bu yana faaliyet gösteren şirketler var. 6 bin 700 Alman şirketi burada faaliyet gösteriyor.’ dedi.


Türkiye'deki gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirten Dölger, "Uzun süreli iş birliği içerisinde bir takım süreçler oluyor. Ama bu süreçleri karşılıklı menfaatleri koruyarak daha ileri götürmek gerekiyor. Biz burada Federal Hükümet adına Türkiye'nin bizim için çok stratejik bir partner olduğunu ve bu bağların devam ettiğini belirtmek istiyorum. Uzun vadeli menfaatleri dikkate alarak bu birlikteliğin güçlenmesi gerekiyor. Türkiye bizim için ekonomik açıdan çok cazip bir yatırım yeri. Türkiye de çok eğitimli iş gücünün olduğunu biliyoruz.’ İfadelerini kullandı.

İzmir başkonsolosluğu vize sorumlusu toplantıya katılarak vize konusundaki soruları yanıtladı.

Şirket temsilcilerinin sunumlarının ardından, Türk -Alman firmaları arasında ikili görüşmeler gerçekleştirildi.