Altın zirveye çıktı

Altın zirveye çıktı

Altın fiyatlarında bayram bereketi yaşanıyor. Küresel piyasalarda spot altının ons fiyatı son 28 ayın zirvesine çıkarken, gram altın ise 130 liraya kadar yükseldi.

Ramazan Bayramı tatili nedeniyle kapalı olan Türkiye piyasalarında küresel hareketler nedeniyle altın fiyatlarında rekor tazeledi.
SPOT ALTIN 28 AYIN ZİRVESİNDE
Spor altının ons fiyatı 1367 liraya dolara kadar yükseldi ve 2014 yılı Mart ayından bu yana en yüksek seviyelerini gördü.

Yurtdışı piyasalarda yaşanan bu hareketliliğin ardından Kapalıçarşı kapalı olmasına karşın öçeyrek altın fiyatlarında da sert yükselişler yaşanıyor. Gram altın 130 lirayı görürken, çeyrek altın ise 211 lira ile tarihin en yüksek seviyelerini görerek rekor tazeledi.
Uluslararası piyasalarda dolar/TL kuru ise 2,9350 lira sevyiyelerinden el değiştirirken, Euro/TL ise 3,2475 liradan alıcı buluyor. Dolar fiyatları pazartesi günü 2,90 liralarda seyrederken, yurtdışı piyasalar kaynaklı olarak dün 2,93 liraya kadar yükselmişti.
ABD PİYASALARI DÜŞÜŞLE TAMAMLADI
Brexit'e ilişkin belirsizliklerin devam etmesi ve petrol fiyatlarının yeniden 50 doların altına inmesi sonrasında yatırımcı risk iştahındaki azalma dikkati çekerken, küresel hisse senedi piyasalarında sert düşüş yaşandı. ABD'de New York borsasının dün günü düşüşle tamamlaması sonrasında, bu sabah da Asya ve Avrupa borsalarında sert satışlar görüldü.
Tüm bu gelişmeler sonrasında dolar endeksi 96,465 ile bir haftanın en yüksek seviyesine çıktı.
Yurt içi piyasaların Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla kapalı olduğu günde, uluslararası piyasalarda güne 2,93 sınırından başlayan dolar/TL ise yükselişe geçerek 2,94'ü test etti. Dolar/TL, saat 10.30 itibarıyla 2,9338 seviyelerinden işlem görüyor.
Analistler, küresel piyasalarda süregelen endişelerin yatırımcı risk algısı üzerinde negatif etki yarattığını, bunun da dolara olan talebi artırdığını belirterek, dolar/TL için 2,94'ün üzerinde kalıcılık sağlanması durumunda 2,95 seviyelerinin gündeme gelebileceğini kaydediyor.
Dolar/TL için teknik açıdan 50 günlük ortalamasının da geçtiği 2,92 seviyelerinin destek konumunda bulunduğunu aktaran analistler, bu akşam açıklanacak ABD Merkez Bankası haziran ayı toplantı tutanaklarının takip edileceğini dile getiriyor.