Altında son durum...

Altında son durum...

Çeyrek altın ve gram altın fiyatları gündemdeki gelişmelere göre yükseliş ve düşüşler yaşıyor. Düğünlerin, doğumların ve birçok kültürel öğenin de parçası haline gelmiş olan altın fiyatlarında son durum merak ediliyor. 4 Şubat tarihli birçok yatırımcı tarafından merakla araştırılan çeyrek ve gram altın fiyatları durumu...

Altın fiyatlarındaki hızlı yükseliş yönünü düşüşe çevirdi ve altın fiyatlarındaki düşüş sürüyor. Hem hediye olarak almak hem de yatırımsal olarak birçok kişinin yakından takip ettiği altın fiyatlarında son durum birçok kişi tarafından ilgiyle takip ediliyor, en son altın fiyatlarına dair ayrıntıları haberimizin devamında bulabilirsiniz.

GRAM ALTIN NE KADAR?

161,6027 liradan alınırken, 161,6959 liradan satılıyor

ÇEYREK ALTIN NE KADAR?

Çeyrek altın ise 257,8960 liradan alınırken 263,7312 liradan satılıyor. Yarım altın da 514,1802'den alınırken 527,4624 liradan satılıyor.

CUMHURİYET ALTINI NE KADAR?

Cumhuriyet altını ise 1.066,0000 liradan alınıp 1.078,0000 liradan alıcı buluyor.
ALTIN NERELERDEN ÇIKARILIR?

Okyanus dipleri, akarsuların kumlu yatakları ve volkanik kuvarslar içerisinde altın madenleri yeryüzüne çıkar. Buralarda yeryüzüne çıkan altınların külçe halinde oldukları bilinmektedir. Sel yatağı kumlarının içerisinde ortaya çıkan altının kumdan ayırt edilmesi son derece kolaydır. Yassı ve yuvarlak bir kap altını ayırt etmekte kullanılan bir araç ve gereçtir. Okyanus diplerinde ve nehir yataklarında altın bulmak için ise tarak makinelerinden yararlanılır. Küçük parçacıklar halinde bulunan altınlar kuvars kayalıklarında ortaya çıkarlar.
Buralarda altın bulmak daha zorlu bir iştir. Örneğin: 10 gramlık bir altın bulmak bazen tonlarca ağırlığındaki kayaları parçalamak gerekliliğini ortaya çıkartır. Geçmişten günümüze sürekli gelişerek süregelen altın kullanım alanları para olarak altın kullanımı, mücevher olarak altın kullanımı, yiyecek ve içecek olarak altın kullanımı, yatırım aracı olarak altın kullanımı, ilaç olarak altın kullanımı ve endüstriyel alanda altın kullanımı olmaktadır. M.Ö 550 yılında ilk defa Mısırlılar tarafından para olarak kullanılan altın şimdilerde ise sadece yatırım amaçlı kullanılmaktadır. Ayarı ve türü bakımından özellikle ülkemizin değerli takılarından olmayı başarmış ve Türk düğünlerinin vazgeçilmezi haline gelmiştir.