'Trabzon Belediye Başkanı, Trabzon'u bilmiyor' dedi, meydan okudu

'Trabzon Belediye Başkanı, Trabzon'u bilmiyor' dedi, meydan okudu

“Gelin sizinle Trabzon’un ilçelerini, mahallelerini, sokaklarını gezelim. Bakalım halk kimi biliyor, kimi bilmiyor görelim. Hodri meydan!” diyerek Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Gümrükçüoğlu’na meydan okuyan CHP'li Haluk Pekşen, “Sayın Başkan’a Trabzon’u kimin bilip bilmediğini test etme olanağı veriyorum, buyursun gelsin.” çağrısında bulundu.

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen Trabzon Boztepe’de şehrin siluetini bozan otel inşaatı hakkında açıklama yapan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı’na cevap verdi

“Çıkın sokaklara halka bir sorun bakalım, sokağa çıkınca sizi tanıyan, isminizi bilen kimse var mı?” diye soran Pekşen, “Sayın Başkan böyle içi boş söylemlerle meseleyi sulandırıp, üzerini örtmeye çalışarak bir yere varamazsınız. Böyle basit yöntemlerle bu derece önemli bir konuyu geçiştiremezsiniz. Şehrin bağrına bir ihanet hançeri gibi saplanan o çirkin beton yığınını aklayamazsınız.” şeklinde konuştu.

Trabzon halkının Belediye Başkanını çok iyi tanıdığını belirten Pekşen, “Trabzonlular sizi içilemeyen sulara sayaç takma kılıfıyla fakir fukaranın üç kuruşunu elinden almanızla, şehrin en güzel manzarasını yasal kılıf uydurarak betona teslim etmenizle, bozuk ve çamurlu yollarınızla, şehrin trafik keşmekeşiyle ve Trabzon gibi bir şehirde yaşamı eziyet haline getiren yanlış belediyecilik anlayışınızla çok iyi tanıyor ve biliyor Sayın Başkan.” dedi.
Trabzonluların her başını kaldırıp baktığında Trabzon’a ihanetin simgesi olan bu ucube binayı kimin yaptırdığını, bu çirkinliğin sorumlularını aradığını belirten Pekşen, şunları söyledi: “Sayın Belediye Başkanı’nın açıklamalarından anlaşılan o ki yapılan bu binanın arkasında duramıyor, bu binayı savunamıyor. Bu nedenle de kendi sorumluluğunu gizleme telaşındadır. Açıklamalarından anlaşıldığı kadarıyla kendisi de bu yapının şehrin bağrına saplanmış bir hançer olduğunu biliyor. Ancak sorumluluğu üzerinden atmaya çalışıyor. Kendi sorumluluğunu atmaya çalışıyor. Güzel olan şu ki, Sayın Belediye Başkanı bu yapılan ayıbın arkasında durmuyor. ‘Kent mimarisine uygundur, kent estetiği ile örtüşmektedir. Trabzon bunu beğenmiştir.’ yönünde açıklaması yoktur. Bu çirkinliğe yönelik eleştirilerimizin hepsini kendisi de kabul ediyor. Ancak Sayın Başkan arsayı 11 milyona sattığını söylemektedir. Bunu bir övünç kaynağı olarak, bir başarı olarak anlatmaya çalışmak çok vahim bir durumdur. Sattığınız kamunun arazisidir. Sattığınız araziye inşa edilen bu bina sizin eserinizdir. Bu ucube bina şehrin vicdanını kanatan bir hançer olarak güzelim Boztepe’ye saplanmıştır. Bunun sorumluluğundan kaçmanız mümkün değildir.”