Bakan Ağbal’dan flaş KDV açıklaması

Bakan Ağbal’dan flaş KDV açıklaması

Maliye Bakanı Naci Ağbal Katma Değer Vergisi (KDV) kanununda değişiklikler öngören kanun tasarısının TBMM'ye sevk edildiğini açıkladı.

Ağbal TBMM’ye sevk edilen tasarı hakkında yaptığı yazılı açıklamada, “1985 yılında yürürlüğe giren KDV Kanunu 33 yıldır uygulanmaktadır. Zaman içerisinde kanunda değişiklikler yapılmakla birlikte temel yapısı bugüne kadar çok önemli bir değişikliğe uğramamıştır” dedi ve ekledi:

25 MADDEDEN OLUŞUYOR

“Kanun tasarısının amacı yatırımı, üretimi ve ihracatı desteklemek; işletmeler üzerinde oluşan finansman yükünü ortadan kaldırmak; küçük ve orta ölçekli işletmelerin vergiye uyumunu kolaylaştırmak; kayıtlılığı teşvik etmek ve vergi uygulamalarında mükellef haklarını güçlendirmektir. Bu amaç çerçevesinde 25 maddeden oluşan Kanun Tasarısı oluşturulmuştur.”

Ağbal tasarı ile sağlık turizmini teşvik amacıyla yabancılara Türkiye’de sunulan sağlık hizmetleri için KDV istisnası getirildiğini de belirtti.

Öte yandan tasarı birbirleriyle yüzde 50 ve daha fazla ortaklık ilişkisi olan şirketler ile KİT’ler için ayrı ayrı değil, birleştirilmiş KDV beyannamesi verme imkanı da getiriliyor.