Bakan Zeybekci'ye göre dünyanın en hızlı büyüyen üçüncü ülkesiyiz!

Bakan Zeybekci'ye göre dünyanın en hızlı büyüyen üçüncü ülkesiyiz!

Aydın'ın Buharkent İlçesi'nde bu yıl 13'üncüsü düzenlenen Taze İncir Festivali, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin de katılımıyla yapıldı. Festivalde konuşan Bakan Zeybekci, Türkiye'nin 2017'nin ilk çeyreğinde dünyanın en hızlı büyüyen üçüncü ülkesi olduğunu belirtip, 'Dimdik ayaktayız. Büyüme ve kalkınmaya devam' dedi.

Buharkent Belediyesi ve Buharkent İlçe Tarım Müdürlüğü'nün katkılarıyla düzenlenen Taze İncir Festivali, Mehteran Takımı ve Buharkent Efeler Derneği üyeleri eşliğinde Buharkent Dörtyol Kavşağı'ndan Cumhuriyet Meydanı'na kadar süren yürüyüşle başladı. Cumhuriyet Meydanı'ndaki programda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşmalar yapıldı.

'BÜYEMEYE VA KALKINMAYA DEVAM'

Buharkent'te büyük ilgi ile karşılanan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın selamlarını getirdiğini söyledi. Zeybekci, "Göreceksiniz ikinci çeyrekte büyümemiz bütün beklentilerin üzerinde olacak. Üçüncü çeyrekte ise rekor kıracağız. Allah'ın izniyle büyümede yıl boyunca rekor kıracağız. Daha dün Trabzon'da 15 yaşındaki bir yavrumuzu, bir fidanımızı gözlerini bile kırpmadan katledip yanındaki askerimizi de şehit ettiler. 2 şehidimiz vardı orada. Bugün de yine Güneydoğu'da 2 askerimizi şehit verdik. Tasavvufi müzikten gelen çok bir şey var; 'Tükenmeyiz kırılmayla, sayılmayız parmakla' diye. Yedi düvel geldi geçebildi mi Çanakkale'den, kalabildi mi bu topraklarda? Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Geldikleri gibi giderler' sözünde olduğu gibi gittiler. Hem de derslerini alarak, arkalarına bile bakmadan gittiler. Bütün mesele kültür coğrafyası dediğimiz İslam coğrafyasının orta yerinde çadır direği gibi duran bu Türkiye'dir.  O direği devirmek. Hepsi bir araya gelebiliyor mu, geliyor" dedi.

2017'NİN İLK ÇEYREĞİNDE DÜNYANIN EN HIZLI BÜYÜYEN 3. ÜLKESİ OLDUK

Faizlerin 2013'te yüzde 4.6'ya düşürüldüğünü dile getiren Zeybekci, konuşmasına şöyle devam etti:

"IMF'ye olan borcun son taksidi 2013 Mayıs ayında ödendi. IMF bir daha geri gelebildi mi? Türkiye'de altyapı, üstyapının biri bitiyor, diğeri başlıyor. Dünyanın en uzun köprüsü yapıldı, üçüncü köprü yapılıyor. Demiryolları için tüp geçit yapılıyor. Arabalar için geçitler yapılıyor. 3 katlı tüp geçit  yapılıyor. 2002'de Türkiye'nin halini bir hatırlasanız ya. Nükleer santraller 50 yıldan beri Türkiye'nin hayaliydi. Dünyanın en büyük havaalanını yapmak üzere Türkiye harekete geçti. Gezi Parkı odaklı olayları yapanlar, eylem yapanlar, dünyanın en büyük havaalanı ve üçüncü köprünün yapımını istemiyorlar.  Türkiye'ye 2001-2002'de Halkbank ve Ziraat Bankası'nın kapatılması yönünde dayatmalar yapıldı. Bu bankalar kapatılsaydı halimiz ne olurdu, unutmayın. Özellikle gençlere söylüyorum, 'Yeter, söz de karar da milletindir' diyen bu milletin adamı yani AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Hükümeti geldiğinde döndü dedi ki IMF'ye 'Halkbank ve Ziraat Bankası'nı kapatmıyoruz, Vakıflar Bankası'nı da satmıyoruz.' Nereden nereye geldik. Terör örgütünün partisinin eline saz vererek, 'Meclis'te siyaset yapacağız. Türkiye'nin bölünmesine karşıyız. Terör örgütünün yanında yer almayacağız' dedirterek bu milletin yüzde 13.5 oyunu aldılar. Unutuyoruz kolayca, bu hain terör örgütünün uşakları özyönetim safsataları cennet vatanın Güneydoğusu'nda çukur terörü başlatmadılar mı? Çünkü ağababaları böyle istedi. Hedef Türkiye, hedef o çadırın direği. O çadırın direğini, namusu gibi tutan Recep Tayyip Erdoğan hedefleri. Başka bir şey yok. Kahraman askerlerim ve polislerim onları o çukurlara gömdükten sonra son bir şansları kaldı. 2017'nin ilk çeyreğinde dünyanın en hızlı büyüyen 3. ülkesi olduk. Dimdik ayaktayız.  Büyüme ve kalkınmaya devam."

Bakan Zeybekci, Buharkent'ten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yaş incir götüreceğini de kaydetti.

'BUHARKENT, TAZE İNCİRİN BAŞKENTİ'

900 incir üreticisinin yanı sıra kayıtlı 35 tüccar ile taze incirin tüm dünyaya ulaşmasını sağlayanlara teşekkür eden Buharkent Belediye Başkanı AK Partili Mehmet Erol, 6 bin tonu ihracat olmak üzere toplam 27 bin ton taze incir üretimi ile Buharkent'in Türkiye'de birinci olduğunu söyledi. Buharkent ekonomisinde taze incirin büyük öneme sahip olduğunu vurgulayan Başkan Erol, "İncir, hayatımızda önemli bir yere sahip olduğu gibi üretimi, hasadı ve pazarlamasıyla kültürümüzün önemli bir unsuru haline gelmiştir. Taze incir yönünden Buharkent'in önemli bir özelliği de Aydın'a özgü sarılop cinsi taze incirin toptan ticaretinin yapıldığı tek merkezdir. Bu nedenle Buharkent, taze incirin 'başkentidir" dedi.

Dağlarından yağ ovalarından bal akan bir şehre geldiğini söyleyen Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger de "Bu bölge Allah'ın nimet verirken cömert davrandığı bir yer. Aydın'ı, Denizli'si, Muğla'sı da her açıdan çok güzel nimetlerle donatılmış, kalkınmayı hak eden ve ülke standartlarının çok üzerine çıkmayı gerektirecek kaynaklara sahip. Biz bu süreci bu birlikteliği bir arada yakalamamız lazım biz bunu yakaladığımız takdirde hem şehirlerimizin hem bölgemizin geleceği hem de ülkemizin geleceği çok daha parlak olacaktır diye düşünoyurum" dedi.

ÖDÜLLER VERİLDİ

Buharkent Kaymakamlığı'nın desteği ve Zorlu Enerji'nin katkılarıyla Taze İncir Festivali kapsamında düzenlenen taze incir, incir tatlısı, şiir, fotoğraf, yüzme, futbol ve bilardo yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri protokol üyeleri tarafından sunuldu. Festival töreni sonrasında ise belediye meydanında amatör pop grubu konseri ile birlikte Esra Sezer, Sevgi Onur ve Koray Avcı'nın katıldığı ücretsiz halk konseri gerçekleşti. Festival, bugün atıcılık yarışması, şiir etkinliği, halk oyunları gösterileri, Ozancan, Meral Oğuz ve Buray'ın katılacağı halk konseri ile festival sona erecek.