Askeri okullara FETÖ operasyonu!

Askeri okullara FETÖ operasyonu!

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içerisindeki "Mahrem" yapılanmasına yönelik İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan iki ayrı soruşturma kapsamında operasyon yapıldı. Soruşturmalar kapsamında 49 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Hakkında gözaltı kararı verilen kişilerden 15’i yakalanırken diğerleri hakkındaki işlemlerin devam ettiği öğrenildi.

SÖZCÜ'nün haberine göre İstanbul Maltepe İkmal Maliye Okulu ile Tuzla Piyade Okulları'ndan sorumlu olduğu belirtilen ve 22 kişi hakkında gözaltı kararı verilen soruşturmada örgütün öğretmen konumumda olan 3, öğrenci konumunda olan bir kişi olmak üzere toplamda 4 kişi gözaltına alındı.
Yapılan ikinci operasyonda da Kuleli Askeri Lisesi yapılanmasından sorumlu olduğu belirtilen 28 kişi hakkında gözaltı kararı veridi. Operasyonda örgüt içerisinde “temsilci ve öğretmen” konumunda olan 8 kişi ile 2'si muvazzaf asker olmak üzere toplam 11 kişi yakalandı. Soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen kişiler arasında doktor, öğretmen, müdür ve müdür yardımcılarının olduğu da bildirildi.